Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočanin Matija Grabrovečki pretrčao najviše na utrci Wings for Life

Drugi puta za redom Zadar je bio domaćin globalne utrke Wings for Life World Run, namijenjene svim osobama sportskog duha, od početnika preko profesionalaca pa do osoba u invalidskim kolicima


Trčalo se na 35 lokacija širom svijeta, i to u Danskoj, Turskoj, Španjolskoj, Brazilu, Slovačkoj, Nizozemskoj, Rumunjskoj, Južnoafričkoj Republici, Njemačkoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Irskoj, Indiji, Belgiji, Gruziji, Švedskoj, Rusiji, Peruu, Sloveniji, Austriji, Australiji, Kanadi, Švicarskoj, Portugalu, Poljskoj, Francuskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Čileu, Velikoj Britaniji, Norveškoj, Japanu, Italiji, Tajvanu i u Hrvatskoj. Ova utrka je humanitarna i sav prihod namijenjen je istraživanju bolesti leđne moždine.

Iako su na ovakvim utrkama rezultati manje bitni, vrijedi spomenuti one koji su pretrčali najviše. U Hrvatskoj je to Zabočanin Matija Grabrovečki koji nastupa za AK Rudolf Perešin iz Gornje Stubice, koji je pretrčao 57,36 kilometara. Na globalnoj razini najviše je pretrčano u Austriji gdje je Lemawork Ketema pretrčao 79,90 kilometara. Matijin rezultat je 66. na cijelom svijetu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook