Prethodni članak
Sljedeći članak

VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo će vrijeme biti kroz narednih sedam dana

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi vremensku prognozu


Dugi niz dana imali smo uglavnom suho vrijeme, danju toplo, ali noću relativno hladno uz slabe jutarnje mrazeve. Jedno kraće pogoršanje uz nešto kiše imali smo u noći s ponedjeljka na utorak. Zajedničko svim danima je da nije bilo nikakvih pravih zimskih temperatura kao što je bilo lani u ovo doba. Općenito će ovaj tjedan biti nešto svježiji i promjenjiviji nego prošla dva-tri tjedna. Kao da ćemo tek sada imati onaj prijelaz iz zime u proljeće koji smo zapravo preskočili. Za vikend opet sunčanije i toplije! Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

U utorak i srijedu malo povoljnije, ali će jutra biti hladnija pa nije isključena mogućnost za pojavu slabog mraza. Danju će malo zatopliti, ali ne onako kao ranije, izgleda da će dnevna temperatura tijekom utorka biti između oko 10 Celzijevih stupnjeva. Pri tome bi u utorak trebalo biti uglavnom suho sa sunčanim razdobljima. Ujutro je osim mraza ponegdje moguća i kratkotrajna magla.

I u srijedu ujutro će biti hladno uz moguć slab mraz i mjestimičnu maglu. Danju izmjena oblaka i kraćih sunčanih razdoblja uz sve više oblaka krajem dana kad može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 1°C, a najviša dnevna bi mogla narasti blizu desetak Celzijevih stupnjeva.

U četvrtak promjenjivo i malo toplije. Mjestimice je moguća i slaba kiša, vjerojatnije krajem dana, ali ništa posebno. Jutro će zbog oblačnije noći biti malo toplije, a dnevna temperatura će vjerojatno biti malo viša nego u srijedu.

U petak će biti djelomično sunčano. Nakon prohladnog jutra danju će temperatura malo narasti pa možda uhvatimo između 10 i 13 Celzijevih stupnjeva.

Subota bi nam trebala donijeti većinom suho vrijeme sa sunčanim razdobljima. Bit će toplije. Jutarnja temperatura od 0 do 4, a najviša dnevna do 17 ili 18 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju se nastavlja proljetni tip vremena. Izmjena oblaka i sunčanih razdoblja, većinom suho i vjetrovito uz južinu. Jutarnja temperatura od 4 do 8, a dnevna blizu 20 stupnjeva. I u ponedjeljak toplo, ali uz moguće pljuskove, osobito krajem dana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook