Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorena izložba likovnih radova županijskog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola

Domaćin natjecanja bila je Osnovna škola Oroslavje, a izložba je postavljena u oroslavskoj Gradskoj knjižnici


Prošlog je tjedna Osnovna škola Oroslavje bila domaćin županijskog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola ''KZŽ – LIK 2019.'' Nakon uvida u prostigle radove, Povjerenstvo je predložilo radove na Državnu smotru.

U kategoriji likovna kultura dostavljeno je 107 radova iz 27 osnovnih škola Krapinsko – zagorske županije, a na Državnu smotru predloženi su radovi Marije Merkaš (OŠ Ante Kovačića Zlatar, mentor Zvonko Šarčević), Maje Profeta (OŠ Sv. Križ Začretje, mentor Tatjana Prica) i Gite Vlahek (OŠ Zlatar Bistrica, mentor Alen Matijašević).

U kategoriji likovna umjetnost, među srednjoškolskim radovima kojih je dostavljeno 9 iz 3 srednje škole, na Državnu smotru predloženi su radovi Luke Škrleca (SŠ Krapina, mantorica Vesna Pušelj), Magdalene Štibohar (ŠUDIGO Zabok, mentorica Nikolina Ptičar) i Sandre Plečko (ŠUDIGO Zabok, mentorica Mirjana Smolić).

U Gradskoj knjižnici Oroslavje, osim izabranih radova, izložen je i jedan rad iz kategorije srednjoškolaca te 20 radova osnovnoškolaca, koji su pristigli na natječaj.

Otvorenju izložbe, uz domaćine koji su sudjelovali i u prigodnom programu te nagrađene učenike i njihove mentore, prisustvovala je i zamjenica župana Jana Petek.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook