Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Provozali smo se brzom cestom do Zlatar Bistrice koja se otvara za promet ovog ljeta

Dionica brze ceste od čvora Bedekovčine do čvora Zlatar Bistrice koja bi ovog ljeta trebala biti u prometu duga je 6,5 kilometara (6,15 km trasa i 0,35 km spoja na DC29).


Dionica brze ceste od Bedekovčine do Zlatar Bistrice trebala bi biti završena do 30. lipnja ove godine, nakon čega slijedi tehnički pregled te se računa da bi ona za promet mogla biti otvorena ovog ljeta. Takvu potvrdu dobili smo od strane Hrvatskih cesta, investitora ove prometnice koja će uskoro, dakle, biti otvorena od Mokrica do Zlatar Bistrice za vožnju. Gradilište brze ceste posjetili smo zajedno s inženjerima koji su nam pokazali cijelu dionicu i radove koji su najintenzivniji na čvoru Poznanovec.

Dionica brze ceste od čvora Bedekovčine do čvora Zlatar Bistrice koja bi ovog ljeta trebala biti u prometu duga je 6,5 kilometara (6,15 km trasa i 0,35 km spoja na DC29).Trasa je probijena, asfaltirana i u samoj je završnoj fazi. Trenutno se najveći dio radova odvija na čvoru Poznanovec koji je naknadno dodan u projekt, odnosno moralo se ići u izmjene i dopune građevinske dozvole za čvor Poznanovec, jer je prvobitna varijanta bila bez njega. Osim čvora Poznanovec na toj dionici je i čvor Zlatar Bistrica gdje se jedan krak odvaja prema Mariji Bistrici i Popovcu, a drugi prema Brezničkom Humu - doznajemo od inženjera s gradilišta. U Zlatar Bistrici se s brze ceste skida na državnu cestu D29 kod staračkog doma Viktorija, odnosno ispod betonare. Tu dionica završava, a nastavak prema Mariji Bistrici je u projektiranju. Investicija za izvođenje radova 'teška' je 144 milijuna kuna (bez PDV-a) bez otkupa zemljišta.

Ugovor za izvođenje radova bio je sklopljen s Viaduktom d.d., specijaliziranom tvrtkom za sve radove u cestogradnji, koja je završila u stečaju, tako da je vodeći partner u grupi, i glavni izvođač radova postala tvrtka Zagorjegradnja, firma sa sjedištem u Zagrebu. Usluge nadzora vrši tvrtka Institut IGH d.o.o. Dodajmo i kako je to jedan kolnik brze ceste, s tim da su čvorišta rađena za konačnu fazu da imaju dva kolnika s po dvije vozne trake, kako bi u konačnici trebala izgledati brza cesta. Projektirana je za brzinu od 100 km/h. Ako ubrojimo cijelu dionicu od Mokrica do Bračka, odnosno Andraševca koja iznosi 5, 2 km, od Andraševca do Bedekovčine u dužini 5,3 km i ovu posljednju koja se gradi do Zlatar Bistrice od 6,5 km, u prometu će uskoro biti oko 17 kilometara brze ceste. Službeno dionica nosi ime Brza cesta Popovec – Marija Bistrica – Zabok (Mokrice) sa spojem na Breznički Hum.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog pojačanog prometa kolone su: -na ulasku na autocestu A1 u Lučkom sa zagrebačke obilaznice iz smjera Jankomira kolona je oko 2 km, a iz smjera Buzina kolona je oko 4 km. -u koloni koja se kreće sporije i uz povremene zastoje vozi se od n...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program