Prethodni članak
Sljedeći članak

[POGLEDAJTE VIDEO] Vlak propušta automobile, vozači zbunjeni


S obzirom da je u tijeku modernizacija i rekonstrukcija pruge od Zaprešića do Zaboka te da traju radovi duž čitave dionice, pa tako i na području grada Zaboka, rampa kod Šode, odnosno željezničko – cestovni prijelaz Celine, trenutno je izvan funkcije.

Naime, rampa je čitavo vrijeme podignuta, odnosno ne spušta se pri nailasku vlaka. Stvorilo je to zbunjenost kod vozača jer se javlja situacija da je rampa dignuta, a vlak nailazi i staje.

Pitali smo HŽ da nam prodobnije objasne o čemu je riječ, a njihov odgovor donosimo u cijelosti.

Kao što ste napisali u članku, radovi na željezničko-cestovnom prijelazu „Celine“ izvode se u sklopu radova na projektu modernizacije i elektrifikacije pruge Zaprešić – Zabok. Radovi će se na tom prijelazu izvoditi i u ponedjeljak i utorak (18. i 19. ožujka) od 8.00 do 13.00 sati. Budući da je zbog radova potrebno isključiti uređaj osiguranja željezničko-cestovnog prijelaza, u tom se periodu postupa sukladno čl. 129. i čl. 130. Pravilnika o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkim prometom (NN 107/16). To konkretno znači da je strojovođa dužan prije željezničko-cestovnog prijelaza zaustaviti vlak i nakon što se uvjeri da sudionici cestovnog prometa ne prelaze preko željezničko-cestovnog prijelaza, nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h dok čelo vlaka ne prijeđe preko ŽCP-a te nakon toga nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook