Prethodni članak
Sljedeći članak

V. Kukec i B. Domitran 'prve brazde' Zagorja

Vilko Kukec iz Belca u kategoriji plugova ravnjaka, i Božidar Domitran iz Zlatara u kategoriji plugova premetnjaka, pobjednici su 14. Natjecanja orača Krapinsko – zagorske županije, koje se danas održalo u Zlatar Bistrici.


Pobjednici će se natjecati i predstavljati Krapinsko - zagorsku županiju na 14. državnom natjecanju orača Republike Hrvatske i 5. natjecanju u oranju konjima koje će biti održano od 26. do 28. kolovoza u Velikoj Gorici.

Županijsko natjecanje održalo se u Poslovnoj zoni u Zlatar Bistrici u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Udruge natjecatelja u oranju KZŽ i Savjetodavne službe, a natjecalo se šest orača i oračica Draženka Grah iz Zagorskih Sela, koja je ujedno nova predsjednica Udruge natjecatelja u oranju KZŽ, a osvojila je 3. mjesto u kategoriji plugova ravnjaka, dok je 2. mjesto pripalo Stjepanu Počekalu iz Peršavesi. U kategoriji plugova premetnjaka 2. mjesto osvojio je Ivica Omerza iz Brestovca Orehovičkog, a 3. mjesto Dragomir Jadek iz Zaboka.

Pehare najboljim natjecateljima uručili su najuspješniji hrvatski orač Tomislav Kuharić, župan Željko Kolar i predsjednik Svjetske oračke organizacije i zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, koji su čestitali svim oračima na uspješnom oranju u teškim uvjetima, jer je kiša padala tijekom cijelog natjecanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook