Prethodni članak
Sljedeći članak

Uhićen bliski suradnik HDZ-ove ministrice. Uzeo mito od 39.000 eura i Apple Watch


Na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) Zagrebu (Hrvatska), danas je uhićen bivši pomoćnik ministra u Ministarstvu kulture i medija, sada Glavni konzervator u Upravi za zaštitu kulturne baštine, zbog sumnje na korupciju, i to u sklopu istrage na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, piše tportal.

Iako EPPO ne navodi ime, poznato je da je riječ o Davoru Trupkoviću, bliskom suradniku ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek. Priopćenje EPPO-a donosimo u nastavku.

'Danas su uhićeni i bivši dekan Geodetskog fakulteta (Almin Đapo, op. a.) te bivši profesor na istom fakultetu (Boško Pribičević, op. a.). Protiv sve trojice EPPO je donio rješenje o proširenju i provođenju istrage. Naime postoji osnovana sumnja da je tadašnji pomoćnik ministra u Ministarstvu kulture i medija, nakon što je 22. ožujka 2020. područje Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije pogodio potres koji je uzrokovao velika oštećenja na zgradama kulturne baštine, bio imenovan čelnikom tima za pregled i identifikaciju zgrada oštećenih potresom, što je uključivalo trodimenzionalno dokumentiranje oštećenja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook