Prethodni članak
Sljedeći članak

Izbori za predsjednika HDZ-a: U Zagorju se očekuje velik odaziv članova

Nakon što je Tomislav Karamarko podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a, više od 200 tisuća članova stranke danas bira novog predsjednika, a jedini kandidat je Andrej Plenković.


Foto: Žarko Tušek glasao je jutros u Krapini

Hrvatska demokratska zajednica, tri mjeseca nakon što je za predsjednika stranke po sistemu jedan član - jedan glas, kao jedinog kandidata, izabrala Tomislava Karamarka, danas po istom sistemu bira novog predsjednika, a ovaj put jedini kandidat je Andrej Plenković.

Izbori su organizirani i u svim zagorskim gradskim i općinskim stranačkim organizacijama, a predsjednik zagorskog HDZ-a i član nacionalnog predsjedništva Žarko Tušek, glasao je jutros u Krapini, te najavio kako očekuje da će velik broj od ukupno šest tisuća članova stranke u Zagorju ispuniti danas svoje biračko pravo i dužnost.

- Vjerujem da će danas veliki broj naših članova, kako na razini moje županije, tako i na razini Hrvatske izaći na unutarstranačke izbore te podrškom kandidatu Andreju Plenkoviću dati i podršku jednom osvježenju na hrvatskoj političkoj sceni.  Andreja Plenkovića poznajem godinama, on je političar jasnih narodnjačkih, europskih, konzervativnih i demokršćanskih vrijednosti, s druge strane, jasno definiran prema temeljima stvaranja moderne hrvatske države, temeljnim državotvornim vrijednostima, prema politici zajedništva i pomirenja koju je utemeljio dr. Franjo Tuđman, a na kojoj je stvorena današnja Hrvatska i za koju su mnogi dali svoje živote i zdravlje - rekao je Tušek.

Istaknuo je, također, kako je izbor Andreja Plenkovića za predsjednika nova stranica u HDZ-u.

-Veselim se novoj stranici u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, stožernoj stranci hrvatskog naroda, okretanju temama razvoja i stvaranja te ojačanom jasnom odmaku od politike podjela koju je promovirao Zoran Milanović svojom tragičnom krilaticom „mi ili oni“, a koju danas on i njegovi partneri pokušavaju prikriti umivenim „narodnim“ licem iza kojeg ne stoji ništa drugo nego pokušaj podjele plijena u državi koja je ionako osiromašena na svim razinama. HDZ na čelu sa Andrejom Plenkovićem predstavlja jednu drugačiju politiku, kakva Hrvatskoj fali i vjerujem da će ljudi tu promjenu prepoznati, kao što su takvu politiku Zagorke i Zagorci prepoznali na izborima za EU parlament na kojima je Andrej Plenković kao nositelj liste u našoj županiji premoćno pobijedio - zaključio je Tušek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook