Prethodni članak
Sljedeći članak

Ukinuta presuda za pokušaj ubojstva policajca

Dragutinu Fijoliću (54) iz Krapinskih Toplica ponovno će se suditi ta teški pokušaj ubojstva . Vrhovni sud ukinuo je prv


Dragutinu Fijoliću (54) iz Krapinskih Toplica ponovno će se suditi ta teški pokušaj ubojstva . Vrhovni sud ukinuo je prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Zlataru kojom je Fijolić osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora zbog pokušaja ubojstva policajca Dareka Kunovića.

Drugostupanjski je sud, naime, prihvatio žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Zlataru u kojemu se tvrdi da je riječ o teškom pokušaju ubojstva sa izravnom namjerom. Zlatarski je sud Fijolića osudio za «običan» pokušaj ubojstva, bez izravne namjere jer, kako se navodi u presudi, Fijolić nije znao da puca u policajca. Fijolić je optužen da je 14. rujna 2002. godine oko 23 sata u «Malom kafiću» u ulici Antuna Mihanovića, u središtu Krapinskih Toplica, ispalio četiri hica u policajca Kunovića u namjeri da ga ubije.

Prema optužnici, D. Fijolić je udarao ulaznim vratima kafića pa ga je Kunović upozorio da to ne radi, predstavivši se policijskom značkom. Uto je Fijolić izvadio pištolj «Browning», cal. 7,65 mm, i pucao prema gornjem dijelu tijela policajca. Policajac je izbjegao metak bacivši se na pod, no Fijolić ga je ponovno, na sreću bezuspješno, gađao ispalivši još jedna hitac. Zatim je došlo do hrvanja između nasilnog Fijolića i policajca, prilikom čega je Dragutin još dva puta pucao iz pištolja.

Fijolić je policajcu uspio pobjeći, ali ga je ubrzo zatim uhvatila policija. Novo suđenje Fijoliću očekuje se sljedeće godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook