Prethodni članak
Sljedeći članak

Ukinuta presuda ocu za blud nad kćeri

Pedesettrogodišnji S.G. sa područja Krapinsko – zagorske županije nepravomoćno je osuđen na zlatarskom Općinskom s


Pedesettrogodišnji S.G. sa područja Krapinsko – zagorske županije nepravomoćno je osuđen na zlatarskom Općinskom sudu u Zlataru na 10 mjeseci zatvora jer je bludničio nad djetetom. Riječ je o neženji sklonome alkoholu, čija je meta bilo nedužno dijete iz susjedstva.

Bludni je muškarac zbog svojeg nedjela i pritvoren lani u lipnju, a presudu je dočekao iza rešetaka. Sud mu je odredio i obavezno liječenje od ovisnosti o alkoholu. Tužiteljstvo je za bludnika tražilo godinu dana zatvora pa najavljuju žalbu na visinu izrečene kazne.

Još jedan slučaj pedofilije rješavao se ovih dana u zagorskoj palači pravde: Županijski sud u Zlataru zbog procesne pogreške ukinuo je presudu prvostupanjskog – Općinskog suda u Zlataru, pred kojim je M.K. (45) osuđen na godinu dana zatvora jer je bludničio nad svojom maloljetnom kćeri. M.K. je potvrđeni nasilnik koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne od dvije godine i 3 mjeseca zbog teškog pokušaja ubojstva policajca.

Naime, on je 2. prosinca 2001. godine radio nered u jednom oroslavskom kafiću i kad je došla policija, policajca je upucao u vrat iz pištolja – privjeska, kalibra 22 mm. Što je posegnuo za oružjem na policajca, «zaradio« je 2 godine zatvora, a za sprečavanje službene osobe – policajca, u obavljanju njegove dužnosti, odmjereno mu je 6 mjeseci zatvora. Skupna kazna umanjena mu je za 3 mjeseca. M.K. u Zlataru čeka ponovno suđenje za blud, zbog kojeg njegova kći trpi teške psihičke posljedice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook