Prethodni članak
Sljedeći članak

U Županiji održan sastanak o cesti Popovec-M.Bistrica-Zabok-Breznički Hum

U Krapinsko-zagorskoj županiji održan je sastanak predstavnika Hrvatskih cesta, Krapinsko-zagorske županije i Županijske

U Krapinsko-zagorskoj županiji održan je sastanak predstavnika Hrvatskih cesta, Krapinsko-zagorske županije i Županijske uprave za ceste na kojem se raspravljalo o varijantama trase brze ceste Popovec-Marija Bistrica-Zabok sa spojem na Breznički Hum (Zagrebački prsten).

G. Vlado Gostimir iz Sektora za studije i projektiranje pri Hrvatskim cestama nazočne je upoznao s dvije varijante trase prometnice i korekcijama trase proizašlim iz dosadašnjih primjedbi Županije i jedinica lokalne samouprave, te trenutnim i predstojećim aktivnostima Hrvatskih cesta koje vode izgradnji brze ceste.

Pred dovršenjem je izrada idejnog rješenja i Studija utjecaja na okoliš, koja će po dovršetku biti upućena u proceduru ocjene i na javni uvid. Studija se izrađuje za čitavu trasu i spajanje na čvorove Popovec i Breznički Hum.

Po provedenom postupku ocjene, pristupit će se izradi dokumentacije za pribavljanje lokacijske dozvole za trasu od čvora Mokrice do čvora Popovci.

Dinamika i dovršetak izgradnje predmetne prometnice u ovom trenutku nisu još do kraja definirani, no sigurno je da će izgradnja prve dionice od čvora Mokrice do čvora Bračak započeti u najkraćem mogućem roku, odmah po pribavljanju građevne dozvole.

Vezano na prijedloge trase same prometnice koja prostorom županije prolazi u duljini od cca 45 km, na sastanku je dogovorena dostava izvoda iz postojeće dokumentacije Županiji i JLS, kako bi se moglo što bolje definirati interes i potrebe u dijelu prometnog povezivanja mreže postojećih prometnica i naselja i brze ceste.

Još članaka iz "Vijesti"

Anketa

Koliko često posjećujete Zagorje.com?

 • Više puta dnevno
 • Više puta dnevno
  42,53%
 • Jednom dnevno
 • Jednom dnevno
  16,70%
 • Više puta tjedno
 • Više puta tjedno
  14,02%
 • Jednom tjedno
 • Jednom tjedno
  12,73%
 • Jednom mjesečno
 • Jednom mjesečno
  14,02%

Facebook

Zbog prometne nesreće zatvorena je dionica autoceste A3 Bregana-Lipovac između čvorova Kutina i Novska u smjeru Lipovca. Obilazak: čvor Kutina-Ilova-Lipovljani-čvor Novska. U smjeru Zagreba prometuje se nesmetano.<br> <br> Zbog prometne nezgode ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program