Prethodni članak
Sljedeći članak

U Županiji održan sastanak o cesti Popovec-M.Bistrica-Zabok-Breznički Hum

U Krapinsko-zagorskoj županiji održan je sastanak predstavnika Hrvatskih cesta, Krapinsko-zagorske županije i Županijske

U Krapinsko-zagorskoj županiji održan je sastanak predstavnika Hrvatskih cesta, Krapinsko-zagorske županije i Županijske uprave za ceste na kojem se raspravljalo o varijantama trase brze ceste Popovec-Marija Bistrica-Zabok sa spojem na Breznički Hum (Zagrebački prsten).

G. Vlado Gostimir iz Sektora za studije i projektiranje pri Hrvatskim cestama nazočne je upoznao s dvije varijante trase prometnice i korekcijama trase proizašlim iz dosadašnjih primjedbi Županije i jedinica lokalne samouprave, te trenutnim i predstojećim aktivnostima Hrvatskih cesta koje vode izgradnji brze ceste.

Pred dovršenjem je izrada idejnog rješenja i Studija utjecaja na okoliš, koja će po dovršetku biti upućena u proceduru ocjene i na javni uvid. Studija se izrađuje za čitavu trasu i spajanje na čvorove Popovec i Breznički Hum.

Po provedenom postupku ocjene, pristupit će se izradi dokumentacije za pribavljanje lokacijske dozvole za trasu od čvora Mokrice do čvora Popovci.

Dinamika i dovršetak izgradnje predmetne prometnice u ovom trenutku nisu još do kraja definirani, no sigurno je da će izgradnja prve dionice od čvora Mokrice do čvora Bračak započeti u najkraćem mogućem roku, odmah po pribavljanju građevne dozvole.

Vezano na prijedloge trase same prometnice koja prostorom županije prolazi u duljini od cca 45 km, na sastanku je dogovorena dostava izvoda iz postojeće dokumentacije Županiji i JLS, kako bi se moglo što bolje definirati interes i potrebe u dijelu prometnog povezivanja mreže postojećih prometnica i naselja i brze ceste.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod odmorišta Lipovljani, na 116. +100 km us mjeru Bregane savjetujemo vozačima da voze opreznije. Zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia, danas do 17:30 sati, vozi se...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program