Prethodni članak
Sljedeći članak

"Kruh naš svagdanji daj nam danas!"

Piše: Krešimir Varga
Ovih dana se po školama obilježava Dan kruha. U zlatarskoj srednjoj školi Dan kruha obilježen je u


Ovih dana se po školama obilježava Dan kruha. U zlatarskoj srednjoj školi Dan kruha obilježen je u utorak, 18. listopada, a školskim hodnicima i u učionicama škole zamirisao je neodoljivi miris svježe ispečenog kruha.

U kratkoj priredbi povodom toga dana sudjelovao je pjevački zbor Srednje škole Zlatar pod vodstvom prof. Josipe Hopek i recitatori koji su izveli nekoliko recitacija posvećenih kruhu, a nekoliko riječi uputio je i ravnatelj srednje škole Stjepan Škof.

Nakon priredbe svi učenici mogli su se ponuditi kruhom koje su napravili sami učenici, ali i njihove mame i bake, a možda i koji tata ili djed. I dok je učenicima u ušima još odzvanjala pjesma "Kruše života" koju je otpjevao zbor svatko se je sjetio de je Isus rado uzimao kruh u svoje ruke i da je sebe nazvao Kruhom koji je s neba sišao te je izabrao baš kruh kao znak svoje trajne prisutnosti među nama.

Kruh treba poštovati jer je neodoljivog i plemenitog okusa, jer nam daje snagu za život, jer je on u sebi život, jer ga nažalost, mnogi ljudi ostaju gladni, jer za milijune gladnih znači egzistenciju, jer ga je upravo glad mnogih učinila svetim, jer ga možemo dijeliti s drugima, jer nas čini braćom i sestrama kada ga jedemo, jer nas podsjeća na Onoga koji je postao kruhom da bi utažio glad mnogih i na kraju, zato jer nas podsjeća na Isusa koji je Kruh života!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook