Prethodni članak
Sljedeći članak

U rekonstrukciju vatrogasnog doma DVD – a Krapina do sada uloženo oko 600 tisuća kuna

Odnos Grada Krapine prema vatrogastvu ogleda se i u novčanom izdvajanju koje je u posljednjih pet godina gotovo doseglo 1,4 milijuna kuna

Koliko se cijeni rad DVD - a Krapina svojim su odazivom na 143. redovnu skupštinu potvrdili brojni prijatelji koji brinu o vatrozaštiti velikog dijela naše županije te gosti iz Austrije, Slovenije i juga Hrvatske. O radu ovog društva, koje okuplja 100 članova, govorio je predsjednik Dražen Strabić. U svojem izlaganju posebno je naglasio značaj stručnog osposobljavanja kojim se drži korak s razvojem tehnike koju u efikasnom djelovanju mogu realizirati samo osposobljeni članovi DVD - a. Izdvajamo edukaciju za spašavanje iz dubina i visina, za gašenje u zatvorenom prostoru, za desantiranje i gašenje šumskih požara. Među onima koji su stekli više stručno obrazovanje izdvajamo Matu Laginju koji je postao viši vatrogasni časnik 1. klase.

Uređivanje okoliša

Krapinski DVD je u 2017. god. sudjelovao u 24 razne intervencije, a k tome treba dodati i dežurstva na priobalju za vrijeme prošlog ljeta, u Splitu, Kistanju, Benkovcu i na Dugom otoku. Sudjelovalo se na međunarodnoj vatrogasnoj vježbu kod pobratimskog društva u Kozju te onu DVD Krapina i Zavoda za hitnu medicinu KZŽ. Krapinski DVD bio je i domaćin i suorganizator 12. Županijskog vatrogasnog natjecanja podmlatka i mladeži. Članovi DVD-a sudjelovali su u radnim akcijama uređivanja okoliša oko doma, održavali su vozila i vatrogasnu opremu, a uredili su i stepenice za ulazak u tavanski prostor. Sad je još preostalo da se nabavi adekvatan namještaj, postavi grijanje čime će se stvoriti optimalne mogućnosti korištenja doma.

Rekonstrukcija vatrogasnog doma

U ime Grada Krapine zahvalnost na učinjenom uputio je zamjenik gradonačelnika Drago Kozina. Odnos Grada prema vatrogastvu ogleda se i u novčanom izdvajanju koje je u posljednjih pet godina gotovo doseglo 1,4 milijuna kuna. Do sada je u rekonstrukciju vatrogasnog doma, koji se koristi od 1965. godine, uloženo oko 600.000 kuna.

U proteklom petogodišnjem razdoblju zahvaljujući angažiranju i novcu Grada, istakao je Kozina, puno je uloženo u vozni park: Javna vatrogasna postrojba nabavila novo navalno vozilo MAN 13-290, šumsko vozilo, autoljestva Mercedes i tehničko vozilo Steyer; DVD Škarićevo navalno vozilo TAM 110, DVD Šemnica navalno vozilo Mercedes, DVD Krapina nabavilo je novo navalno vozilo Mercedes. I posljednja novina, a što je bilo iznenađenje za većinu članova bio je novi Renaultovog kombi, čiji je ključ predsjedniku Strabiću predao dogradonačelnik Kozina uz blagoslov krapinskog župnika vlč. Tomice Šestaka, a koji je nabavljen kreditom za koji je jamac Grad Krapina.

Društvo surađuje i izlazi u susret mnogim Udrugama s područja grada Krapine prijevozom osoba i pomoći u organizaciji raznih manifestacija koji su od značaja za grad Krapinu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila). Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u Lici i ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program