Prethodni članak
Sljedeći članak

U Krapini traje glumački festival, prva takva manifestacija u Zagorju

Osim po tradicionalnom Festivalu kajkavske popevke te još nekoliko glazbenih festivala, Krapina je sada poznata i po Glu


Osim po tradicionalnom Festivalu kajkavske popevke te još nekoliko glazbenih festivala, Krapina je sada poznata i po Glumačkom festivalu. Do 5. travnja traje 1. glumački festival koji je u svoje rodno Zagorje doveo Adam Končić. Osnovana je i Kulturna udruga GFUK, te je u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Krapina ideja ostvarena.


Dosadašnje predstave iz protekle kazališne sezone oduševile su Krapinčane i ljubitelje kazališta, a želja je organizatora da ta manifestacija u Krapini postane tradicionalna. Sudeći po interesu publike, to će se i ostvariti. Podršku kolegi Adamu dali su i glumci, Goran Navojec i Vedran Mlikota, koji su u svojim zavičajima već pokrenuli takve priredbe, u Bjelovaru je to BOK, u Zagovozdu GUZ, a u Krapini GFUK.

Proteklog vikenda u festivalskoj dvorani gostovao je Ljubomir Kerekeš i Dragutin Novaković Šarli iz HNK Varaždin, s predstavom Dimnjačar , koja je u Krapini izvedena 945. put, te kazalište Virovitica s predstavom Ljubav je jača od mača redatelja Dražena Ferenčine. Jučer je odigrana prestava za djecu Kako je Potjeh tražio istinu na kajkavskom jeziku.

U dva produžena vikenda odigrat će se deset predstava, kazališnih družina iz Zagreba, Varaždina i Virovitice, a domaćini su se pobrinuli da se nakon spuštanja zastora na pozornici publika ne raziđe. Druženje se nastavlja uz bogati domjenak, koji nakon svake predstave priređuju ponajbolji zagorski restorani, a toče se sortna zagorska vina. Uz zagorske popevke, bogat švedski stol i buteljirana vina druženje Zagoraca i glumaca potraje do ranih jutranjih sati.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook