Prethodni članak
Sljedeći članak

Obje županice optužene za propast Zagorja

O ulasku Specijalne bolnice Stubičke Toplice u javno-privatno partnerstvo Zdravstveno-turističkog projekta Stubičke Topl


O ulasku Specijalne bolnice Stubičke Toplice u javno-privatno partnerstvo Zdravstveno-turističkog projekta Stubičke Toplice raspravljalo je i Općinsko vijeće Gornje Stubice. Dnevni red njihove sjednice tom je temom dopunjen na prijedlog zedeesovca Marijana Obestara.


Iako su neki vijećnici postavili pitanje opravdanosti rasprave gornjostubičkog vijeća o ovoj temi, jer niti je bolnica u njihovoj nadležnosti, niti se nalazi na području ove općine, većina je ipak smatrala da raspravi ima mjesta.

- Iako ne možemo odlučivati, trebamo raspravljati o tome. Naši se građani dolje liječe godinama na temelju uputnica, a pitanje je hoće li to moći i ubuduće. Za sve je kriva županijska vlast, koja to forsira iako je i Ministarstvo zdravstva odbacilo taj projekt. Radnici će se vjerojatno izboriti za svoje pozicije, ali pitanje je hoćemo li se tamo moći liječiti mi i naši roditelji obrazložio je Marijan Obestar.

Haesesovac Tomo Škudar rekao je da je to jedini centar za rehabilitaciju gdje se ljudi mogu liječiti na teret HZZO-a, dodajući da to više neće biti moguće ako se bolnica pokloni privatnom partneru.

- Županija se može postidjeti odluke o pristupanju bolnice javno-privatnom partnerstvu. Za sve je kriv vrh županije, bivša i sadašnja županica, te još jedan čovjek iz Donje Stubice i jedan iz Stubičkih Toplica. Oni su upropastili Zagorje. Ni jedan čovjek više se neće moći liječiti bez kupa penez rekao je Tomo Škudar.

Neki su bili mišljenja da treba podržati stajališta radnika, a neki su se bojali da bi se ova rasprava mogla protumačiti kao miješanje na područje druge općine. Vijeće je na kraju prihvatilo zaključak da se na iduću sjednicu pozove netko iz Županije, tko će dati relevantne odgovore na pitanja o sudbini Specijalne bolnice u Stubičkim Toplicama.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook