Prethodni članak
Sljedeći članak

Traju prijave za 23. Zimsku školu informatike

Manifestaciju organiziraju SŠ Krapina, Krapinski informatički klub Krik i Hrvatski savez informatičara početkom iduće godine


Za sve zainteresirane učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola u tijeku su prijave za 23. Zimsku školu informatike. Manifestaciju organiziraju Srednja škola Krapina, Krapinski informatički klub Krik i Hrvatski savez informatičara početkom slijedeće godine.

Radionice počinju 4. siječnja u prvom te 8. siječnja u drugom krugu.  Zainteresirani se mogu prijaviti online preko linka na web stranicama kluba Krik i na web stranicama Srednje škole Krapina ili se javiti nastavnicima u školi. Objavljen je i prijedlog rasporeda koji je podložan manjim promjenama.

 Zimska škola informatike razvija STEM kompetencije, pruža sadržaje darovitim učenicima te aktualne sadržaje koji nisu dio redovnog školovanja. Naglasak je na programiranju, no ima tema i za početnike, tema vezanih uz dizajn, uz web i robotiku.  Radionice Početnici i Računalo+  namijenjene su učenicima koji tek ulaze u područje informatike. Osnovnoškolcima koji žele razvijati logiku namijenjene su radionice Small Basic i Logo. Za one koji su više orijentirani dizajnu, teme su poput početnih web stranica, obrada slike  ili animacije u Flashu. 

Radionica responzivni web nova je radionica, a u sklopu nje rade se web stranice koje se prilagođavaju uređaju (pametni telefon/tablet/računalo).  Radionica WordPress pomoći će onima koji žele brzo izraditi svoj web portal. Programiranje je temelj radionica C++ početni i C++ napredni, te Python.  Radionica robotike za početne i napredne će koristeći Arduino i Lego mindstorms povezati elektroniku i programiranje. Alternativni operacijski sustav uz osnove o mrežnim tehnologijama učit će se na radionici Linux. Nove su i radionice Raspberry Pi i Micro::bit koje kroz programiranje minijaturnih računala i spajanje elektroničkih komponenata realiziraju mini projekte.

Nastavnicima je namijenjena radionica Društvene mreže i način komuniciranja te Raspberry Pi. Škola je besplatna, a učenici po završetku škole dobivaju potvrdu Hrvatskog saveza informatičara. Oni koji se posebno istaknu dobit će i pohvale i nagrade. Škola je sjajna prilika za mlade da provedu zimske praznike u druženju s vršnjacima, a usput i nauče nešto novo.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook