Prethodni članak
Sljedeći članak

Tomislav Kožić ponovno osvojio titulu Zagorskog chefa

Jelo je nazvao 'Purica na dlanu', a za desert je pripremio medenjak s bistričkim šljivama


U hotelu Well u Termama Tuhelj danas je održano četvrto izdanje kulinarske manifestacije Krapinsko – zagorske županije Chtef Zagorski chef, natjecanje zagorskih kuhara u pripremanju jela od tradicionalnih zagorskih namirnica na inovativan i maštovit način. Pobjedu je ponovno odnio Tomislav Kožić iz Bluesun hotel Kaj Marija Bistrica. Jelo je nazvao 'Purica na dlanu', a za desert je pripremio medenjak s bistričkim šljivama.

Iako mu je ovo treća pobjeda i treće sudjelovanje na ovom zagorskom gastro showu pobjedom je, rekao je, iznenađen te u šali dobacio 'da se još nije oženil'. Nagradu je najboljem kuharu uručio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić i krapinsko - zagorski župan Željko Kolar.

Drugo mjesto osvojio je Marko Živaljić iz Majsecovog mlina u Donjoj Stubici, a treće Mislav Božić iz Hotela&Restorana Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama. Natjecalo se sedam kuhara iz zagorskih restorana i hotela, a spremali su glavno jelo i desert od autohtone zagorske šljive, mesa zagorskog puranate zagorskih mlinaca kao središnje teme ovogodišnje kulinarske manifestacije. Program je vodio poznati Mirko Fodor, a manifestaciju su glazbeno popratili Vinski brati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook