Prethodni članak
Sljedeći članak

Sufinanciranje radova iz spomeničke rente

Čak 14 zahtjeva pristiglo je ove godine na natječaj Grada Krapine za dodjelu sredstava za sufinanciranje radova na zašti


Čak 14 zahtjeva pristiglo je ove godine na natječaj Grada Krapine za dodjelu sredstava za sufinanciranje radova na zaštiti i očuvanju građevina unutar zaštićene povijesne urbanističke cjeline grada, iz sredstava spomeničke rente. Nadležno povjerenstvo pozitivno je riješilo 7 zahtjeva, što je tri manje nego prošle godine. Šest zahtjeva odbijeno je i to uglavnom zbog negativnih rješenja Konzervatorskog odjela, dok je jedan zahtjev još uvijek u obradi.

- Zahtjevi se uglavnom odnose na uređenje fasada, krovišta, limarije, uređenje i izmjena prozora ili posebnih detalja na fasadama s ulične strane. Za sufinanciranje spomenutih radova u ovogodišnjem gradskom proračunu planirano je 110.000 kuna. Na zahtjeve koji su odobreni bit će utrošeno 93.500 kuna, a uz pretpostavku da i zahtjev koji je u obradi dobije pozitivno rješenje, maksimalno daljnjih 10.000, odnosno ukupno 103.500 kuna - rekao je krapinski gradonačelnik, Josip Horvat.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook