Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA UŽIVO IZ ZLATARA: Biraju se miss i mister najboljih grla goveda i konja


U Zlataru je u tijeku 21. izložbu stoke i 23. izložbu konja Krapinsko – zagorske županije. Radi se o manifestaciji na kojoj se uzgajivačima i posjetiteljima prikazuju postignuti rezultati u uzgoju određenih pasmina, a uzgajivači će predstaviti svoja najvrjednija grla goveda i konja.

Izložba će prikazati četiri kolekcije goveda - kolekcije steonih junica, kolekciju mladih krava s 1 telenjem, kolekciju krava s 2 i više telenja, kolekciju krava holstein pasmine.

Što se tiče konja, bit će tu kolekcija pastuha hrvatskog hladnokrvnjaka, kolekcija omica hrvatskog hladnokrvnjaka te kolekcija kobila plus ždrijebe hrvatskog hladnokrvnjaka i kolekcija kobila i ždrijebe hrvatskog posavca.

Posjetitelji mogu upoznati i male životinje, kuniće i zamorce, a održat će se i već tradicionalni Bambino kup, smotra mladih uzgajivača goveda, na kojem će nastupiti dvadesetak mladih uzgajivača i uzgajivačica.

Izložbu organiziraju Krapinsko – zagorska županija u suradnji s domaćinom Gradom Zlatarom, Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, Središnjim savezom udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, Turističkom zajednicom KZŽ, stočarskim i konjogojskim udrugama Krapinsko – zagorske županije te Središnjim savezom uzgajivača konja hrvatski posavac.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook