Prethodni članak
Sljedeći članak

SASTANAK TRIJU ŽUPANA: Kolar, Čačić i Posavec pripremat će zajedničke projekte sjevernih županija

Jedna od tema razgovora bit će i izgradnja brze pruge Čakovec-Varaždin-Lepoglava-Zagreb


U Krapinu će u srijedu doći Radimir Čačić, novoizabrani župan Varaždinske županije i Matija Posavec, župan Međimurske županije. Oni će se sastati sa županom Krapinsko – zagorske županije Željkom Kolarom kako bi razgovarali o zajedničkoj pripremi projekata koji se odnose na sve tri županije hrvatskog sjevera.

- Izbori su završili, radimo već više od mjesec dana i vrijeme je da se sastanemo. Župani triju županija sjevera i inače su imali koordinacijske sastanke, pa je ovo nastavak istih, samo u malo drugačiem sastavu – rekao nam je župan Kolar. Razgovarat će se, kako je dodao, o izgradnji brze pruge te o drugim projektima.

- Vlada RH napravila je jedan sjajan program za Slavoniju gdje se u njen razvoj ulažu 2 milijarde eura. Postavlja se pitanje kaj je s drugim djelovima naše Hrvatske. Ako govorimo o ravnomjernom razvoju, a ako su izdvojene 2 milijarde kuna za Slavoniju, onda se barem mora 200 milijuna eura za hrvatski sjever – istaknuo je čelnik Krapinsko – zagorske županije uz riječi kako će i tema o ulaganjima Vlade bit dio razgovora na sastanku. Zajedničkim će se projektima, objasnio, ići prema Vladi i ministarstvima ne bi li se čim veći dio istih ostvario.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook