Prethodni članak
Sljedeći članak

Raste broj ogranaka HSLS-a


U HSLS-u raste broj ogranaka i članstva. Prešla je prag 5 %, postaje stabilno biračko tijelo, a u anketama se penje na



U HSLS-u raste broj ogranaka i članstva. Prešla je prag 5 %, postaje stabilno biračko tijelo, a u anketama se penje na ljestvicama popularnosti.



Osobito se razmahala u Hrvatskom zagorju u kojem je osnovano desetak novih HSLS ogranaka.- Uzrok tomu je - veli predsjednik Ogranka HSLS-a Klanjec Božidar Gorup - loša politika aktualne vlasti, a osobito dolazak na čelo stranke Đurđe Adlešić, s jasnim programom političkog i gospodarskog razvoja Hrvatske, koji je naišao na plodno tlo. Ona je istodobno duže vremena druga najpopularnija politička osoba u Hrvatskoj, odmah iza Mesića. Pridružuju nam se mladi ljudi, u naponu snage, poduzetnici koji su i nositelji ogranaka- kaže predsjednik klanječkog ogranka Božidar Gorup.

Ogranci su osnovani u Maču, Mihovljanu, Budinščini, Đurmancu, Zlatar Bistrici. Osnažen je ogranak u Krapini, dogovoreno osnivanje ogranaka u Svetom Križu Začretju, Zlataru, Petrovskom i Tuhlju.

- Ako nastavimo ovim tempom, imat ćemo ogranke u svim jedinicama lokalne samouprave. Planiramo ove godine pokriti 85 posto tih jedinica u KZŽ. Na sljedećim izborima, sami ili u koaliciji, imamo izglede osvojiti dobar dio vladajućeg prostora i dokazati našim biračima da smo u stanju naše ideje pretvoriti u djela i hrvatskom narodu stvoriti bolje uvjete života i rada – dodao je Gorup.

Izvor: Zagorski list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook