Prethodni članak
Sljedeći članak

Radnici Zagorskog vodovoda pohađali edukacije: 'Alkohol u radnoj sredini'

Na godišnjoj osnovi redovito se provode alkotestiranja svih radnika u Zagorskom vodovodu. Protekle godine izvršeno je oko 250 alkotestova na radnom mjestu, a sama edukacija o štetnosti alkohola samo je jedna od predviđenih edukacija, pojasnio nam direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić

Zagorski vodovod d.o.o. trenutno zapošljava 192 radnika, od čega je 83 posto muškaraca i 17 posto žena. Najviše zaposlenih ima između 45 i 55 godina i to sa srednjom stručnom spremom. Svi oni proteklih su mjeseci morali pohađati edukacije na temu: Alkohol u radnoj sredini.

-Zakonom  o zaštiti na radu propisana je  zabrana korištenja sredstava ovisnosti odnosno propisano je da radnik u vrijeme rada ne smije biti pod utjecajem alkohola i drugih sredstava ovisnosti niti ih smije unositi na mjesto rada. Isto tako, poslodavac je obvezan provoditi sprječavanje i prevenciju zlouporabe alkoholnih pića i sredstva ovisnosti na mjestu rada prikladnim mjerama, a osobito: obavješćivati radnika o štetnosti sredstava ovisnosti i njihovom utjecaju na radnu sposobnost – pojasnio nam je direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić. Kako je rekao, upravo u cilju sprječavanja korištenja sredstva ovisnosti na radnom mjestu te općenito zbog brige o zdravlju radnika, Zagorski vodovod organizirao edukacije u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo, koji je  putem svog Odjela za asocijalnu medicinu i javno zdravstvo, Centra  za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, organizirao edukacije na kojima je predavanja održavao psiholog Svetislav Joka. 

Inače, na godišnjoj osnovi redovito se provode alkotestiranja svih radnika u Zagorskom vodovodu. - Protekle godine izvršeno je cca 250 alko testova na radnom mjestu, a sama edukacija o štetnosti alkohola samo je jedna od predviđenih edukacija kojima se s jedne strane nastoji zaštiti zdravlje radnika od sredstva ovisnosti, a s druge utjecati na učinkovitost poslovnih procesa. Na osnovu rezultata alkotestiranja, a prema standardima koji se primjenjuju u tom području, broj pozitivnih nalaza alkotestova u Zagorskom vodovodu nije tolik, odnosno nije visok, da bi se kategorizirao kao značajniji – ustvrdio je Mihovilić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru i Lici, a u ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Zbog niskih temperatura tijekom noći moguća je poledica na cesta...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program