Prethodni članak
Sljedeći članak

Jako Andabak: 'Za projekt 'Stubaki' tražim partnere, a sam projekt ćemo mijenjati'

Zagorski list ovog je tjedna objavio kratki intervju s vlasnikom Sunce Koncerna d.d., Jakom Andabakom, koji je u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom još prije desetak godina najavio izgradnju mega-turističkog kompleksa u Stubičkim Toplicama. Intervju prenosimo u cijelosti


ZL: Svako malo vaš projekt 'Stubaki' dođe u centar pažnje zagorske javnosti. Prošlo je deset godina od prve inicijative. Gdje je zapelo?

Andabak: Vi znate da smo s projektom u Stubičkim Toplicama, koji je trebao biti veliki, krenuli još prije ove krize. Međutim, s vremenom sam uvidio da još nije trenutak za to, odnosno, sad uviđam da je upravo trenutak kad treba ići u tom smjeru. Jer jednostavno, pobuditi interes turista je isto jedno veliko ulaganje. Ako nemate ozbiljne vanjske partnere koji vam u tome mogu pomoći, onda je to teško napraviti.

ZL: Znači, smatrate da je sad povoljno vrijeme za početak te investicije. Hoće li ona biti u nekom izmijenjenom obliku nego što je to prvotno bila zamišljena?

Andabak: Svakako da se u proteklih deset godina dosta toga na tržištu promijenilo i sigurno da će i taj program, odnosno, projekt, trebati prilagoditi današnjem trenutku. Neće tu biti nekakve drastične promjene, ali u svakom slučaju će biti promjene.

ZL: Mi Zagorci odmah pitamo: 'Kad bumo videli lopatu na gradilištu?'

Andabak: E da, lopata… Od ovog trenutka, prije dvije godine teško da krene, no, kroz dvije godine je logično da počnu radovi. Mi kao investitori imamo određene promjene strukturiranja unutar nas samih, kao i s našom suradnjom s potencijalnim partnerima, tako da prvo trebamo riješiti te stvari.

ZL: Znači, vašem Koncernu i Krapinsko-zagorskoj županiji mogli bi se pridružiti i neki novi partneri?

Andabak: Pa i to je otvoreno. Svaka opcija je otvorena. Nama su najvažniji partneri koji će nam dovesti goste. Jer treba na neki način doći u poziciju da se najprije ponešto dogovori s nekim.

ZL: Dakle, tražite nekog tko će unaprijed zakupiti određene smještajne kapacitete?

Andabak: Da. Da zakupi makar dio.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook