Prethodni članak
Sljedeći članak

Radio mreža za dva milijuna slušatelja

Na inicijativu Radija Kaj u Krapini je održan sastanak o umrežavanju kojem se odazvalo 20 radijskih postaja sjeverozapad


Na inicijativu Radija Kaj u Krapini je održan sastanak o umrežavanju kojem se odazvalo 20 radijskih postaja sjeverozapadne Hrvatske. Kako je istaknuo direktor Radija Kaj Drago Gradečak, u mreži Kaj plus sve članice bi sudjelovale u realiziranju dnevne informativne emisije sa zanimljivim sadržajima iz svoga kraja.

Riječ je o središnjoj dnevnoj informativnoj emisiji Kaj je aktualno koja se svaki dan proizvodi na Radiju Kaj i u 16 sati emitira na umreženim radiopostajama. Tako se najznačajnije informacije iz Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije mogu slušati u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i gradu Zagrebu, području gdje živi više od dva milijuna stanovnika.

Projekt umrežavanja podržao je predsjednik Vijeća za elektroničke medije Denis Peričić, koji je istaknuo da se radi o zakonskoj mogućnosti koju u Hrvatskoj nažalost koristi premali broj radio postaja. Osnivanje radio mreže i razmjena informacija iz jednog manjeg mjesta te emitiranje na širem području koje pokriva čitava mreža, u svakom slučaju može samo doprinijeti članicama, istaknuo je Peričić. Inicijativu za osnivanje takve radio mreže i izlazak iz uskih lokalnih okvira pohvalio je i predsjednik Hrvatske udruge radija i novina Ivan Butković.

Mreži Kaj plus , Vijeće za elektroničke medije dalo je 8.11.2006. godine suglasnost na povezivanje u regionalnu mrežu radijskih postaja, suglasnost na zajedničku programsku osnovnu i suglasnost na predloženi način izvršavanja programskih obaveza. Urednik radijske mreže je urednica Radija Kaj Biserka Jakšić, a produkciju programskih sadržaja preuzeo je Radio Kaj. Sve informacije članicama mreže ustupaju se potpuno besplatno, u programskim sadržajima nema marketinga, a na kraju svake emisije objavljuju se nazivi svih radiopostaja koje program preuzimaju.

Direktor Radio Aktiva iz Varaždina, Robert Veseljak, istaknuo je da umrežavanje svim radijskim postajama s jedne strane omogućuje pristup kvalitetnim informacijama a s druge smanjenje troškova proizvodnje informativnog, inače, najskupljeg dijela programa. U početnoj, probnoj fazi, program su zajedno ostvarivali Gradski radio Čakovec, Radio Zabok, Radio Zlatar i Radio Kaj, a uskoro će se pridružiti i ostale radijske postaje. Središnja informativna emisija Kaj je aktualno, kao početni sadržaj zajedničkog emitiranja, na programu je u 16 sati svaki dan, odnosno 365 puta godišnje.

Izvor: Radio Kaj

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook