Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvi dio trga uredit će se do svibnja

Grad Zabok je pred ishođenjem građevinske dozvole za uređenje Trga Dragutina Domjanića kod crkve Sv. Jelene, a raspisan


Grad Zabok je pred ishođenjem građevinske dozvole za uređenje Trga Dragutina Domjanića kod crkve Sv. Jelene, a raspisan je i natječaj za izvođenje radova.

Budući zabočki trg će se prema nacrtima projektanata sastojati od dva dijela koji će biti povezani stepenicama. U prvoj fazi projekta granitnim će kockama biti popločen prostor ispred buduće zgrade Gradskog poglavarstva gdje je sada smješten Zavod za socijalno osiguranje i bit će uređena zelena površina. Osim postojećeg spomenika nju će krasiti još tri u nizu, a postavljene će biti i nove klupe te podna rasvjeta. Ispred zgrade stare škole dolazi jedanaest parkirnih mjesta, a u drugoj fazi Projekta predviđena je i veza prema Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog te potporni zid kako bi se odvojio dvorišni dio dviju postojećih stambenih zgrada od Osnovne škole.

Novost će biti i uređeno i moderno autobusno ugibalište s reklamnim panoima i sjedećim mjestima, a kiosk Tiska će biti premješten na neku drugu lokaciju. U planu je da prva faza uređenja trga bude dovršena do proslave tristopedesete obljetnice zabočke župe, dakle do 22. svibnja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook