Prethodni članak
Sljedeći članak

Eksperimentalni zdravstveni odgoj u OŠ Gjalski

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa objavilo je popis devet osnovnih i šest srednjih škola RH u kojima će se pro


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa objavilo je popis devet osnovnih i šest srednjih škola RH u kojima će se provoditi eksperimentalni program zdravstvenog odgoja. Među tih devet osnovnih škola našla se i OŠ Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka. Programi zdravstvenog odgoja i obrazovanja Udruge GROZD (Glas roditelja za djecu) počet će se provoditi eksperimentalno tijekom drugog polugodišta školske godine 2007./2008. među učenicima petog razreda uz obaveznu prethodnu suglasnost roditelja.

- Na javni natječaj za odabir škola prijavili smo se jer smatramo da zadovoljavamo kriterije i posjedujemo stručni kadar te uvjete za uspješno provođenje programa - objasnio je ravnatelj OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Tomislav Polanović.

Prijedlog programa GROZD-a nudi cjeloviti odgojno-obrazovni pristup u smislu zaštite tjelesnog, duševnog i društvenog zdravlja, promicanja kvalitete života i sveobuhvatnog razvoja djece i mladih u zrele, slobodne i sretne osobe.

Program za osnovne škole bit će podijeljen u nekoliko modula: očuvanje zdravlja i kvalitete života, ljudska spolnost, prevencija ovisnosti, kultura društvene komunikacije i prevencija nasilničkog ponašanja. Program će provoditi nastavnici za koje je predviđen proces stručnog usavršavanja u vidu seminara i radionica.

Praćenje provedbe eksperimentalnih programa i vanjsko vrednovanje rezultata provodit će Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u suradnji s Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar , Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook