Prethodni članak
Sljedeći članak

Prostorije zadružnog doma DVD Lobor će urediti u novi garažni prostor za svoja vatrogasna vozila

Općina Lobor bi prostorije bivšeg zadružnog doma ustupila vatrogasnom društvu te bi se uz pomoć Općine i europskih fondova krenulo u njihovo uređenje


Dobrovoljno vatrogasno društvo Lobor, zajedno s Općinom kreće u projekt rješavanje garažnog prostora. Naime, kako je najavio na izvještajnog godišnjoj skupštini društva, predsjednik DVD-a Lobor Tomislav Rizman, potrebni su im novi garažni prostori za vatrogasna vozila jer postojeća garaža ne zadovoljava uvjete. Uz to loborski DVD ove godine ide i u nabavu novog vatrogasnog vozila te će im sadašnji prostor premali.

Rješavanje - imovinsko pravnih odnosa

- Garažni prostori uredili bi se u nekadašnjem zadružnom domu koji je sada u vlasništvu Općine. Općina Lobor bi te prostorije ustupila vatrogasnom društvu te bi se uz pomoć Općine i europskih fondova krenulo u njihovo uređenje - objasnio je predsjednik Rizman te naglasio da ih čeka veliki i zahtjevni posao te dodao da moli sve članove, ljude dobre volje da se uključe i pomognu u ovom projektu. Načelnica Ljubica Jembrih ističe kako je prvi korak k realizaciji projekta rješavanje imovinsko - pravnih odnosa, nakon čega bi taj prostor dodijelili vatrogasnom društvu i pomogli im napraviti projekt, a koji bi onda DVD aplicirao na neki od natječaja EU.

Aktivnosti i natjecanja

- Ove je godine odrađen početni dio tog projekta te se nadam da će za 5 godina biti gotov, odnosno za veliku proslavu, 100. godišnjicu DVD Lobor. Inače, na prošlom općinskom vijeću svi članovi općinskog vijeća općine Lobor su jednoglasno glasali za taj projekt. Aktivnosti o kojima se razgovaralo je i montaža hidranata, karta općine Lobor s ucrtanim plinskim i vodovodnim pravcima, a na zemljištu za budući vrtić prošle godine uređen je vježbovni poligon za djecu i mladež koji je uz pomoć članova uspješno realiziran, a gdje se više od 50 djece pripremalo za županijsko takmičenje.

Djeca i mladež

Godišnje izvješće o radu zapovjedništva i postrojbe DVD-a Lobor prezentirao je zapovjednik Perica Brlečić. - Vatrogasna postrojba broji 28 članova, a u proteklom u periodu od siječnja 2017. do siječnja 2018. ukupno smo imali 71 aktivnost, od toga je 14 intervencija, od čega 11 požara i 3 tehničke intervencije - rekao je Brlečić. Povodom mjeseca zaštite od požara organizirali su i Dane otvorenih vrata gdje su djeci prezentirali rad društva, a u suradnji sa školom održana je pokazna vatrogasna vježba evakuacije. Loborski DVD ponosan je na svoju pomlađenu ekipu, 42 djece i mladeži te dobrim rezultatima na natjecanjima vatrogasne djece i mladeži u Krapini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na dionicama cesta na kojima traju radovi. Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama bit će 20. travnja...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program