Prethodni članak
Sljedeći članak

Proradio novi CT

Prvi dani preseljenja Opće bolnice Zabok u nove prostorije na Bračku teku prema planu i programu koju je zacrtala Uprava


Prvi dani preseljenja Opće bolnice Zabok u nove prostorije na Bračku teku prema planu i programu koju je zacrtala Uprava bolnice. Početkom tjedna započeo je eksperimentalni rad i testiranje novog CT aparata na kojem je već pregledano nekoliko pacijenata neurološkog odjela.


Obuku, kojoj su prisustvovali šef rendgena Davor Marjanović i većina inženjera medicinske radiologije, držao je Christoph Läser, stručnjak tvrtke Siemens. Zaposlenici također uče rukovati s četirima modernim rendgen uređajima koji će do 1. ožujka proraditi u novoj bolnici.

- Ključni vikend selidbe je 1. veljače kad se premješta Poliklinika Zabok, pa ponovno pozivam građane na razumijevanje i strpljenje jer će već tri dana kasnije većina ambulanti, osim kirurške i ginekološke, biti na novoj lokaciji na Bračku. Prvi veljače ključan je i za odjele neurologije i interne medicine, prijemnu ambulantu te naše pacijente koji će u pratnji medicinskih sestara biti premješteni u nove bolesničke sobe - objasnio je ravnatelj OB Zabok, Ivica Balagović.

Grad Zabok je obećao da će do 1. ožujka, kad bi selidba trebala biti dovršena, organizirati gradski promet i dogovoriti koncesiju za prijevoz od autobusne stanice i željezničkog kolodvora u Zaboku do nove bolnice na Bračku.

- Nova bolnica pružit će odlične uvjete rada i dovoljno prostora za zaposlenike te maksimalan komfor i njegu za naše pacijente - zaključio je dr. Balagović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook