Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun nedovoljan za potrebe građana

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća i Poglavarstva jučer je u Oroslavju obilježen Dan grada i župe Uznesenja Blažene Djev


Svečanom sjednicom Gradskog vijeća i Poglavarstva jučer je u Oroslavju obilježen Dan grada i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije. Gradonačelnik Oroslavja Janko Knezić osvrnuo se na aktivnosti koje se provode u gradu. Pritom je istaknuo da je godišnji proračun od 9,6 milijuna kuna nedovoljan za brojne potrebe grada, koji danas nije ni sjena nekadašnjeg industrijskog središta Zagorja u kojem je radilo više od 4000 radnika. Danas je zaposlenih višestruko manje, uz 320 nezaposlenih i čak 1600 umirovljenika.

- Ove se godine u održavanje cesta planira utrošiti 1,3 milijuna kuna. U izradi je projektna dokumentacija za nastavak gradnje nogostupa u Slatini, Krušljevom Selu i Mokrici, te u Ul. Andrije Gredičaka, u vrijednosti 1,1 milijun kuna. U rujnu bi trebala početi gradnja još jednog rotora, na križanju pokraj nogometnog igrališta.

U Lipovečkoj ulici planira se gradnja vodovodne mreže od 1800 metara. Najveći je problem Grada, kao i cijelog Zagorja, kanalizacija, no vjerujemo da ćemo uz pomoć pretpristupnih fondova EU uspjeti i to riješiti. Tu je i bogat sportski i kulturni život, koji također pomažemo iz proračuna te pomoć siromašnima, učenicima i studentima - istaknuo je gradonačelnik Knezić.

Iako je gradonačelnik pozvao sve vijećnike da zaborave na uske stranačke interese i na konstruktivno djelovanje u interesu Oroslavja, političkih tonova bilo je i ovog puta, što i nije čudno s obzirom na uzavrelu političku atmosferu nakon prelaska vijećnice HSS-a u HDZ. U svom obraćanju prvi čovjek HDZ-a Milan Babić Oroslavje je nazvao brodom koji će uskoro dobiti novog kormilara.

Čestitke uz Dan grada Oroslavčanima su uputili predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak te predsjednik Gradskog vijeća Donje Stubice Stanko Repar.


Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook