Prethodni članak
Sljedeći članak

Pristigle dvije ponude za Šemničke toplice

Prolazi i treće desetljeće otkako kupalište u Šemničkim toplicama ne radi. Normalno je da se s godinama prostor i izgled


Prolazi i treće desetljeće otkako kupalište u Šemničkim toplicama ne radi. Normalno je da se s godinama prostor i izgled kupališta kojeg su posjećivali i Zagrepčani i domaće stanovništvo narušio i da im napokon treba oporavak. Kako bi se Šemničke toplice pokrenule i revitalizirale, Grad Krapina raspisao je natječaj za prodaju zemljišta u Šemničkim toplicama koji je završio upravo ovih dana.

- Rok dostave ponuda istekao je 2. kolovoza, a pristigle su dvije, iako je bilo šestero interesenata koji su zvali i propitivali se. Ovaj ili sljedeći tjedan sastat će se komisija koja će razmotriti pristigle ponude, iako je sad ´komisiju´ teško skupiti s obzirom da su godišnji odmori – rekao je gradonačelnik Krapine, Josip Horvat.

No, u roku od 15 dana od strane grada Krapine, u čijem je vlasništvu zemljište, saznati ćemo tko su dvojica zainteresiranih ulagača u još jedne zaboravljene zagorske toplice koje čekaju na oporavak.

- U Prostornom planu grada Krapine lokalitet je predviđen za turističku namjenu. Zainteresirani ulagači u Šemničke toplice u ponudi su morali dostaviti Idejno rješenje, rok početka gradnje, rok završetka gradnje, u Idejnom rješenju opis samog sadržaja (vizualno kako bi izgledalo, koliko će sadržaja biti u javnom korištenju, a koliko eventualno u privatnom, broj zaposlenih) – pojasnio je Horvat.

Odabrani investitor mora nakon zaključivanja ugovora sam izraditi Detaljni plan uređenja o svom financijskom trošku, na što svoj pečat, odnosno suglasnost, daje Gradsko vijeće Krapine.

Izvori tople vode

Šemničke toplice imaju dva izvorišta, jedan s temperaturom od 31°C, i drugi s 33,7°C. Izvan lokaliteta postoji još jedan izvor s temperaturom od 36°C. Voda je pogodna za rekreaciju odraslih i djece kao i za zdravstveno-turističke svrhe. Smještene su uz autocestu prema Varaždinu. Od autoceste Zagreb-Macelj udaljene su kilometar i dobro povezane sa Slovenijom i Austrijom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook