Prethodni članak
Sljedeći članak

Prioritetni program Muzej krapinskog pračovjeka

Ministarstvo kulture prošle je godine u Krapinsko-zagorskoj županiji financiralo 120 različitih programa sa ukupno 17 mi


Ministarstvo kulture prošle je godine u Krapinsko-zagorskoj županiji financiralo 120 različitih programa sa ukupno 17 milijuna kuna.


Time je ova županija četvrta u Hrvatskoj po sredstvima koje je za nju izdvojilo Ministarstvo i to iz razloga što je ona ogledna županija za čitavu Hrvatsku, odnosno prva u koju se ulazi po izlasku iz Europske Unije, rekao je jučer u Krapini ministar kulture Božo Biškupić.

Na sastanku na kojem su uz županicu Vlastu Hubicki prisustvovali zagorski gradonačelnici i načelnici, te ravnatelji knjižnica i svih ostalih kulturnih institucija koje djeluju na području županije, ministar i njegovi suradnici govorili su također o planovima za ovu godinu.

Prema riječima ministra Biškupića, ove je godine u Minsitarstvo kulture iz Krapinsko-zagorske županije pristiglo 290 zahtjeva za financiranje raznih programa u ukupnom iznosu od 66 milijuna kuna, što je nemoguće ostvariti jer su mogućnosti Ministarstva ipak ograničene.

Prioritetni programi u ovoj godini su Muzej krapinskog pračovjeka za čiji je završetak ministarstvo i ove godine spremno izdvojiti koliko god bude trebalo sredstava.

Također jedan od prioriteta je i obnova Velikog Tabora, a od važnijih projekata ministar je izdvojio restauraciju crkve na Trškom Vrhu i Starog grada u Krapini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook