Prethodni članak
Sljedeći članak

Uveden probni sustav naplate

Kroz naplatnu postaju Krapina, na autocesti Zagreb - Macelj, više se ne može proći bez stajanja Od srijede svaki vozač m


Kroz naplatnu postaju Krapina, na autocesti Zagreb - Macelj, više se ne može proći bez stajanja Od srijede svaki vozač mora prije prolaska kroz naplatu uzeti karticu za cestarinu. No, zasad se ništa ne mijenja pri plaćanju cestarine, koja se i dalje naplaćuje na naplatnim kućicama Zaprešić.

Prema riječima Aleksandra Čaklovića, člana Uprave autoceste Zagreb - Macelj, naplatni sustav pušten je u rad kako bi se vozači navikli na uzimanje kartica ili, ako dolaze iz smjera Zagreba, kako bi istu predali radi plaćanja. Cestarina u naplatnoj postaji Krapina počet će se naplaćivati od četvrtka, 9. veljače, kada će biti uspostavljen naplatni sustav cestarine.

Da je “uvježbavanje” na rad naplatnih kućica u ovoj točki zaista potrebno, uvjerili smo se i sami. U samo nekoliko minuta boravka na naplati Krapina više je vozača nervozno trubilo jer im se rampa nije podigla, a nisu primijetili karticu koju su trebali uzeti.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook