Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljen Regionalni operativni plan

Na redovitom sastanku predstavnika Krapinsko-zagorske županije s gradonačelnicima i općinskim načelnicima predstavljen j


Na redovitom sastanku predstavnika Krapinsko-zagorske županije s gradonačelnicima i općinskim načelnicima predstavljen je prvi projekt Zagorske razvojne agencije, izrada Regionalnog operativnog plana.


Prezentaciju je vodio direktor agencije mr. Siniša Hajdaš Dončić, donedavno pročelnik Upravnoga odjela za gospodarstvo Krapinsko-zagorske županije.

Svaka jedinica lokalne uprave i samouprave, od općine i grada do Županije, koja želi osigurati mogućnost sufinanciranja svojih razvojnih programa od strane državnih ili europskih predpristupnih fondova, mora imati definiranu politiku razvoja i razrađene planove ulaganja u gradnju infrastrukture. -Najvažnije je istaknuti da je ROP izbornik mjera i projekata na jednome mjestu, koji služe za izvlačenje tih mjera i projekata prema različitim fondovima i koji jasno propagiraju jedan održivi razvitak temeljen na vremenskoj i financijskoj komponenti. Ubuduće će općine i gradovi, kao i Županija, morati kvalitetnije planirati svoje razvojne projekte, misleći pritom na mogućnost sufinanciranja- rekao je S. Hajdaš Dončić,

Sami znamo najbolje

ZL: Našim općinama i gradovima nude se mnogi suradnici različitih institucija da im izrade razvojne planove. Sada imamo svoju županijsku Zagorsku razvojnu agenciju. Je li to pravo mjesto za te poslove?

S. Hajdaš Dončić: Lokalna razvojna agencija je ekipirana i certificirana za izradu svih razvojnih programa i projekata koji će zasigurno biti puno jeftiniji nego da ih rade različiti konzultanti. Isto tako, ovo povjerenje koje je Krapinsko-zagorska županija dala Lokalnoj razvojnoj agenciji koja će uz pomoć recenzenta, Instituta za međunarodne odnose, zapravo i sama napraviti zagorski razvojni plan. Smatram osobno da mi najbolje znamo što nam treba!

Zagorski list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook