Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci bijesni na državu

Početak naplate cestarine na zagorskoj dionici autoceste Zagreb - Macelj obilježili su zbunjeni vozači.Oni su proteklih


Početak naplate cestarine na zagorskoj dionici autoceste Zagreb - Macelj obilježili su zbunjeni vozači.Oni su proteklih mjeseci obavješćivani da će vožnja od Mokrica do Velike Vesi biti subvencionirana u iznosu od 56 posto.


Ploče s punim iznosom

No, dočekale su ih ploče s punim iznosima cestarina, koji bi se trebale početi naplaćivati tek kad se izradi spojna cesta Zabok - Krapina, čiji rok još nije definiran.

Koncesionar Autocesta Zagreb - Macelj d.o.o očito je ploče s iznosima cestarina dao napraviti gledajući u budućnost, kada će moći inkasirati goleme svote jer ta je dionica ionako najskuplja u državi po prijeđenom kilometru.

Zagorci bijesni na državu

Zašto nisu izradili nove ploče, danas nismo uspjeli doznati. Ne uklone li ih, moglo bi to rezultirati novim buntom Zagoraca koji su još za 40-dnevnog probnog, besplatnog roka trgali četiri rampe na novopostavljenim naplatnim kućicama.

Zagorci su ionako bijesni na državu jer je puštanje u promet autoceste bez adekvatne alternative svjetski presedan i usprkos strašnom stanju, u kojem su usporedne seoske ceste, na sve će načine nastojati izbjegavati novu državnu cestu.
Stvarni cjenik

Dionica Mokrice - Zračetje za osobna vozila stoji 3 kune, za osobna vozila s prikolicom i kombi vozila 6 kuna, za autobuse i ostala veća vozila 15 kuna, a za šlepere i kamione s prikolicom 30 kuna.

Dionica Zračetje - Krapina za prvu skupinu košta 1 kunu, za drugu 2 kune, za treću 6 kuna, a četvrtu 11 kuna.

Dionica Mokrice - Krapina za prvu skupinu stoji 4, za drugu 8, za treću 21, a za četvrtu 41 kunu.

Inače, kako su izračunali u Županiji, cestarina na zagorskoj dionici autoceste skuplja je od 14 do 52 posto, prosječno 29,50 posto u odnosu na ostatak RH, ovisno o kategorijama vozila.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook