Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik Općinskog vijeća Mača Petar Čehulić dao neopozivu ostavku

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Maču predsjednik Općinskog vijeća Petar Čehulić dao je neopozivu ostavku na d


Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Maču predsjednik Općinskog vijeća Petar Čehulić dao je neopozivu ostavku na dužnost predsjednika, ali je i dalje ostao nezavisni vijećnik. Na toj istoj sjednici Zdenko Bukal (HDZ) razriješen je dužnosti člana Poglavarstva, na osobni zahtjev, jer se nije slagao s odlukama koje je donosilo Vijeće.

- U Maču vlast drže četiri vijećnika HDZ-a i tri nezavisna vijećnika koji su zajednički sačinjavali tzv. neformalnu vlast. Nositelj nezavisne liste je Blaž Čehulić, koji je ujedno i donačelnik, a Petar Čehulić, također nezavisni, bio je istovremeno predsjednik Vijeća. Čehulić je ostavku i najavio, a nakon neopozive ostavke sjednicom je nastavio predsjedati prvi dopredsjednik Općinskog vijeća Alojz Biljak (HDZ) – rekao nam je načelnik općine Mače Stjepan Sokolić (HDZ) koji nije htio komentirati razloge ostavke Čehulića, već je rekao neka on sam iznese razloge zašto je tako odlučio.

Petar Čehulić nam je kratko u telefonskom razgovoru rekao da je on kao koalicijski partner izgubio povjerenje u načelnika i odlučio da više neće trpjeti njegovu samovolju i njegove postupke, te da je od sjednice Vijeća, od petka u opoziciji. Pisanom izjavom s konkretnim razlozima oglasit će se, obećao je, naknadno.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook