Prethodni članak
Sljedeći članak

Politički vrh HDZ-a i gospodarstvenici na sastanku s ministrom gospodarstva

U prvom velikom radnom posjetu Krapinko-zagorskoj županiji, od ustoličenja na mjesto ministra gospodarstva, rada i poduz


U prvom velikom radnom posjetu Krapinko-zagorskoj županiji, od ustoličenja na mjesto ministra gospodarstva, rada i poduzetništva, u ponedjeljak 6. prosinca našao se ministar Đuro Popijač.

Sastanku koji se u poslijepodnevnim satima odvijao u stranačkim prostorijama županijske organizacije HDZ-a u Krapini, osim cjelokupnog vrha županijskog HDZ-a, na čelu s potpredsjednikom Sabora Ivanom Jarnjakom i županijskim predsjednikom HDZ-a i saborskim zastupnikom Milivojem Škvorcem, nazočila je većina najistaknutijih gospodarstvenika s područja naše županije.

Ministar Đuro Popijač ostao je osobno iznenađen širinom diskusije, nizom konkretnih prijedloga i rješenja određenih problema koji muče gospodarstvenike. Neka od temeljnih pitanja koja su bila postavljena odnosila su se na razinu poreznih i ostalih opterećenja u gospodarstvu, na nelojalnu konkurenciju, rad na crno, nedovoljno poticanje poduzetničke klime, probleme u sustavu javne nabave, stimuliranje proizvodnih poslovnih aktivnosti, ali, u diskusiji su ponuđena i rješenja za neke od temeljnih nacionalnih gospodarsko političkih problema poput privatizacije INA-e.

Prema zaključnim riječima Ivana Jarnjaka, bio je to sadržajan sastanak, koji će od sada postati tromjesečna praksa.

– Nema mjesta depresiji. Iako ozbiljni problemi postoje, moramo ih biti svjesni, ali snaga uspješnog poduzetnika jest u tome da svojom energijom gura i u trenucima kada sve u poslovnom okruženju nije najugodnije, i mi to znamo i radimo – rekao je jedan od poznatih zagorskih gospodarstvenika. Svi prisutni su se s time složili, a ministar je poduzetnicima, upravo zbog optimizma i energije kojom su pristupili radnom sastanku zajamčio konkretne mjere politike aktualne Vlade.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook