Prethodni članak
Sljedeći članak

Milijun proračunskih kuna manje nego prošle godine

Gradonačelnik Donje Stubice, Juraj Srebačić
Prvom izmjenom ovogodišnjeg proračuna Donje Stubice, prihodi planirani sa 1


Gradonačelnik Donje Stubice, Juraj Srebačić

Prvom izmjenom ovogodišnjeg proračuna Donje Stubice, prihodi planirani sa 17,3 milijuna kuna, smanjeni su tek neznatno, za oko dva posto, odnosno za oko 471.000 kuna, a rashodi koji su planirani u nešto manjem iznosu od prihoda, odnosno sa 16,9 milijuna kuna, manji su za oko 4,5 posto, odnosno za 784.000 kuna. Manji rashodi u odnosu na prihode planirani su radi pokrivanje manjka iz prošle godine u iznosu od oko 455.000 kuna, nakon čega bi proračun bio poravnan.

Komentirajući rebalans proračuna, gradonačelnik Juraj Srebačić na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća istaknuo kako je ove godine, zbog izmjena vezanih uz porez na dohodak, u gradskom proračunu milijun kuna manje u odnosu na prošlu godinu, što je u velikoj mjeri utjecalo na investicijsku aktivnost. Nadalje, zbog još uvijek snažnog utjecaja krize, u ostvarenju je podbacila i većina drugih prihoda. S druge strane, na rashodovnoj strani, pojedine aktivnosti, poput gradnje sportske dvorane, iskazane su u proračunu iako realizacija projekta još nije započela.

Naime, do kraja godine slijedi raspisivanje natječaja za gradnju, stoga u proračunu moraju ostati i sredstva planirana u tu svrhu. Već 15. prosinca sazvana je nova sjednica Gradskog vijeća Donje Stubice na kojoj bi trebao biti donesen proračun za iduću godinu, ali i novi Prostorni plan grada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook