Prethodni članak
Sljedeći članak

Pokušaj silovanja 14-godišnje u pol dana šokirao Donjostubičance

Vijest o pokušaju silovanja 14-godišnje djevojčice nadomak centra Donje Stubice u subotu u pol bijela dana šokirala je,


Vijest o pokušaju silovanja 14-godišnje djevojčice nadomak centra Donje Stubice u subotu u pol bijela dana šokirala je, ali i zabrinula Donjostubičance.


Prema policijskom izvješću PU krapinsko-zagorske, djevojčica je u subotu oko 15.55 sati u pratnji majke u donjostubičkoj policijskoj postaji izjavila da su je tog istog dana oko 14 sati silovala dva nepoznata mladića od oko 20 godina. U razgovoru s djevojčičinom majkom doznali smo da joj je kći, učenica prvog razreda srednje škole u Oroslavju, dok se vraćala kući u Pustodol iz središta Donje Stubice na Podgorskoj cesti primijetila iza sebe dvojicu nepoznatih mladića.

Ubrzala je korak misleći da je neće sustići. No, mladići su potrčali, sustigli je, uhvatili i odvukli na sporednu cestu nekoliko metara iznad ceste koja vodi prema donjostubičkom naselju Podgori.

- Kći mi je ispričala da joj je jedan mladić pridržavao ruke i usta da ne viče dok ju je drugi svlačio i dirao. Kada su je svukli do koljena, uspjela se izmaknuti i osloboditi usta te je počela vikati i zvati u pomoć, a mladići su se prestrašili i pobjegli.

Srećom, samog spolnog čina nije bilo, a sve je, kaže kći, trajalo oko pet do deset minuta. Doma je došla sva izvan sebe i, nakon što se malo smirila i pribrala, otišli smo na policiju - ispričala nam je još uvijek prestrašena i šokirana djevojčina majka.

Prema djevojčinu opisu, mladić koji ju je svlačio bio je viši rastom, crne kose, obilato namazane gelom, većeg nosa, na sebi je imao crnu kožnu jaknu i traperice s privjeskom-lancem. Mladić koji joj je držao ruke bio je nešto niži od svog prijatelja, svjetliji, a na sebi je imao izblijedjele traperice i traper jaknu.

- Dečki su vjerojatno domaći jer kći je zapamtila da su imali lokalni naglasak, a i čula je jednog od njih kako govori: “Dej ju drži” - ispričala je žrtvina majka. Djevojka je pregledana na odjelu ginekologije Opće bolnice Zabok, gdje je dežurni liječnik ustanovio da nije bilo spolnog odnosa.

- Ipak, nisam je danas pustila u školu, još je prestrašena i u šoku, a i požalila se da je bole zglobovi i sve kosti. Nadam se da će počinitelje uloviti i kazniti. Još ne mogu vjerovati da se mom djetetu takvo što dogodilo - kroz suze je ispričala djevojčina majka. Prema izvješću policije, potraga za nasilnicima je u tijeku.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook