Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Radoboj svečano proslavila svoj dan

Nakon kiše dolazi sunce, nadamo se da će tako biti i u Općini Radoboj i da ćemo omogućiti našim mještanima još bolji život u budućnosti, rekao je na svečanosti načelnik Anđelko Topolovec


Općina Radoboj danas je svečano proslavila svoj dan. -Zbog poreznih reformi izgubili smo oko 50 posto prihoda, no na uređenju komunalne infrastrukture naši mještani to nisu primjetili. Imali smo veliku podršku mjesnih odbora i Krapinsko – zagorske županije i na tome im hvala – rekao je načelnik Anđelko Topolovec na svečanosti obilježavanja Dana općine Radoboj, kojoj su prisustvovali župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, župan Međimurske županije Matija Posavec, saborski zastupnici Marija Puh i Milorad Batinić, predsjednik HOK Dragutin Ranogajec, predsjednik OK KZŽ Davor Pleško i drugi uvaženi gosti.

Dijana Hršak, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ, ovom je prilikom predstavila 'Hotel za korisne kukce', zajednički projekt Ustanove i Općine Radoboj. Riječ je prvom hotelu  o 'hotelu' ovakvog kapaciteta u našoj županiji koji će pomoći korisnim kukcima da prezime zimu, a postavljen je u Radobojskom trnacu, travnjačkom voćnjaku u kojem su zasađene stare sorte voćaka. Dodatni doprinos u pogledu stvaranja još boljih uvjeta za život i postavljena klupa u svrhu podupiranja dojenja na javnom mjestu, u sklopu dječjeg igrališta koje se nalazi unutar Radobojskog trnaca, o čemu je govorila medicinska sestra Romina Polanščak.

Na svečanosti su uručena priznanja učenicima OŠ Side Košutić Radoboj, koja također danas slavi svoj dan, koji su ostvarili iznimne uspjehe na natjecanjima. Priznanje za 10 godina uspješne suradnje primilo je  Likovno društvo Ernest Tomašević Krapina, a Radio Hrvatsko zagorje Krapina primio je priznanje za 50 godina uspješnog rada i djelovanja. Dodijeljena su i priznanja za najljepše uređene okućnice u ovoj godini. Za najljepše dvorište nagrađena je Nevenka Cerovec iz Radoboja, za najljepše uređeni balkon priznanje je primio Milan Švaljek iz Jazvina, a  kategoriji 'Najbolji opći dojam' (najbolje uređeno dvorište i balkon) nagradu je dobila Mirjana Prelčec iz Orehovca Radobojskog.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook