Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina mora platiti 2,1 milijuna odštete obitelji osobe stradale na zaleđenom kolniku

Općinu je tužila obitelj preminuloga, a spor je Gornja Stubica izgubila prvo nepravomoćno, a sada i pravomoćno


 Prema pisanju današnjeg tiskanog izdanja Zagorskog lista, Općina Gornja Stubica izgubila je sudski spor s obitelji muškarca koji je stradao na cesti koja je u njihovoj nadležnosti, a pravomoćnom presudom Općina je sada dužna obitelji stradalog platiti visoku odštetu.

 Naime, sada već davne 2011. godine, u izdanju od 28. prosinca, Zagorski list pisao je o nesretnom događaju u Humu Stubičkom, u kojem se 38 – godišnji vozač teretnog vozila vozio nerazvrstanom i zaleđenom cestom u Humu Stubičkom. Na uzbrdici je došlo do proklizivanja kotača te nekontroliranog klizanja kamiona unatrag koji se zaustavio na imenjaku. Vozač je tada izašao iz kamiona gdje se na zaleđenom kolniku poskliznuo i pao te zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. Odvezen je u KB Sestara milosrdnica gdje je kasnije i preminuo.

Upravo će ta nesreća Općinu Gornja Stubica, donosi današnji novi broj Zagorskog lista,  stajati nevjerojatnih 2,1 milijun kuna. Presudio je tako Županijski sud u Zagrebu gdje se vodio sudski spor protiv Općine Gornja Stubica. Općinu je tužila obitelj preminuloga, a spor je Gornja Stubica izgubila prvo nepravomoćno, a sada i pravomoćno.

Gornjostubički načelnik Jasmin Krizmanić rekao je za Zagorski list kako će gubitak spora ozbiljno poremetiti  funkcioniranje rada Općine, no svakako da će podnijeti zahtjev za revizijom postupka Vrhovnom sudu. Ipak, taj postupak ne odgađa izvršenje obveze plaćanja naknade štete.  Krizmanić u to vrijeme nije bio načelnik, a za nastalu štetu odgovornim smatra i bivšeg načelnika koji nije osigurao ceste od štetnih događanja. Da je to učinio, odštetu bi sada, objasnio je, platila osiguravajuća kuća pa financijski teret ne bi snosio općinski proračun.  

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook