Prethodni članak
Sljedeći članak

OK – OTKRIJMO KREATIVNOST: Radionice keramike i vitraja za starije od 54 godine

U sklopu projekta organizirat će se i izložba radova polaznika


U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta danas je održana konferencija za novinare vezana uz projekt OK – Otkrijmo kreativnost. Riječ je o projektu Pučkog otvorenog učilišta Grada Krapine kojim se organiziraju likovne radionice za starije od 54 godine. Ukupna vrijednost projekta je 238.862,03 kuna od čega EU financira 203.032,07 kune dok ostatak od 15% plaća Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Projekt će se provoditi od 23. srpnja 2018. godine do 23. srpnja 2019. godine.


Grozdana Pavlović, ravnateljica POU Krapina, istaknula je kako je to jedini projekt iz naše Županije koji je dobio sredstva. – Održat će se pet ciklusa likovnih radionica. Radionice keramike vodit će Ljerka Njerš i Mirjana Smolić dok će radionice vitraja voditi Dominik Jurić. Radionice će se održavati u Loboru, Krapini i Tuheljskim Tolicama. U zimskim mjesecima jednom tjedno po četiri sata održavat će se radionice keramike, a na proljeće radionice vitraja – istaknula je Pavlović.


Dodala je i kako će se najveći broj radionica održavati u Krapini, a svima onima koji će do tamo morati putovati vraćat će se putni troškovi. Isto tako, održat će se i pet izložbi radova polaznika – tri u Krapini, jedna u Sv. Ivanu Zelini i Slatini. Do tamo će biti organiziran prijevoz autobusom i ručak, a sve će to biti financirano iz projekta.


O samom su projektu ponešto rekle i umjetnice koje će sudjelovati u projektu. Ljerka Njerš istaknula je kako joj je drago da je mlada generacija pokrenula projekt usmjeren na stariju generaciju te priliku ljudima da se okušaju u umjetnosti, a s njom se složila i Dominik Jurić, umjetnica u vitraju. – Krapina je prepuna umjetničkih motiva baš kao i Zagorje. Drago mi je što ćemo pružiti priliku ljudima da se okušaju u umjetnosti, a jedinstvena je to mogućnost jer su svi troškovi pokriveni – naglasila je Jurić.


Mirjana Smolić, akademska kiparica, istaknula je kako je dosada radila sa svim dobnim skupinama pa joj je drago što ima priliku raditi i s ljudima srednje dobi. – Veseli me ovaj izazov i kreativnost koju ćemo vidjeti – istaknula je Smolić. A da su ove radionice još jedan dodatan sadržaj za Grad Krapinu potvrdio je i zamjenik gradonačelnika Drago Kozina. – Ovo je izuzetna prilika da uz izuzetne umjetnice ljudi nauče ponešto o umjetnosti, da si daju oduška i da iskažu svoju kreativnu stranu. Radionice su tempirane u zimskom periodu i ranom proljetnom kad je malo manje posla i kad se možemo posvetiti nekim hobijima – rekao je Kozina.


Detaljniji termini i informacije o projektu mogu se naći na web stranicama POU Krapina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook