Prethodni članak
Sljedeći članak

Odgođeno suđenje najstarijem optuženiku u Hrvatskoj

Najstariji optuženik u Hrvatskoj Stjepan Razum (89) iz Huma Stubičkog najvjerojatnije više neće sjesti na klupu Županijs


Najstariji optuženik u Hrvatskoj Stjepan Razum (89) iz Huma Stubičkog najvjerojatnije više neće sjesti na klupu Županijskoga suda u Zlataru. Razuma, kojeg se tereti za četverostruki pokušaj ubojstva (sina, snahe i dvoje unuka), sudski je vještak za psihijatriju dr. Željko Marinić u dopunjenom nalazu, koji je u ponedjeljak iznio na sudu, proglasio trajno raspravno nesposobnim.

Vještak je posjetio Razuma u njegovu domu u kojemu živi sam, jer se sin sa svojom obitelji iselio iz očeve kuće nakon nemilog događaja od 20. srpnja 2000. godine. Marinić je naglasio da će optuženikovo zdravstveno stanje, što vrijeme bude više odmicalo, bivati samo još gore.

Predsjednik sudskog vijeća, sudac Tomslav Juriša, pojasnio je da kako sada stvari stoje, vijeće je puno bliže odluci da obustavi postupak protiv Razuma. Druga je mogućnost da se vještačenje ponovno provede nakon šest mjeseci. Vijeće će svoju odluku strankama u postupku dostaviti pismenim putem.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook