Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon policijske ´obrade´ 51-godišnjak završio u bolnici

Nasilnom 51-godišnjaku privedenu u ponedjeljak u zlatarbistričku Policijsku postaju nakon kriminalističke obrade u utora


Nasilnom 51-godišnjaku privedenu u ponedjeljak u zlatarbistričku Policijsku postaju nakon kriminalističke obrade u utorak je pozlilo, liječničkim pregledom je utvrđena ozljeda glave, a kako je danas potvrdio glasnogovornik krapinsko-zagorske PU Robert Pavić, utvrđuju se okolnosti i vrijeme njegova ozljeđivanja te je li bilo propusta u policijskom postupku

U priopćenju PU-a navodi se da je u ponedjeljak navečer policija telefonom zaprimila dojavu o remećenju javnog reda i mira u mjestu Klimenu u konjščinskoj općini. Na mjestu događaja policijska je ophodnja obavila obavijesni razgovor s 82-godišnjom staricom te utvrdila da je u 19,30 sati do njezine obiteljske kuće došao 51-godišnjak koji je unatoč njezinu protivljenju ušao u obiteljsku kuću te ju napao i ozlijedio, prijeteći joj ubojstvom.

Pedesetjednogodišnjak je isti dan uhićen uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, navodi se u priopćenju. Pregledom liječnika Doma zdravlja u Konjščini utvrđene su mu površinske oguljotine desnoga ručnog zgloba. Utvrđena mu je i koncentracija alkohola u organizmu te je smješten u prostorije za zadržavanje Policijske postaje u Zlatar Bistrici.

U utorak, 16. listopada, nakon otrježnjenja obavljena je kriminalistička obradba, nakon čega mu je pozlilo pa je zatražena intervencija liječnika koji ga je pregledao i uputio u Opću bolnicu u Zabok. Odatle je prevezen u Kliničku bolnicu Sestara milosrdnica u Zagreb gdje mu je utvrđena ozljeda glave. Nakon toga je ujutro 17. listopada operiran i zadržan na liječenju. Službenici PU-a utvrđuju okolnosti, načine i vrijeme nastanka ozljede, navodi se u priopćenju.

Glasnogovornik PU-a Pavić dodao je i da je policija obavila obavijesni razgovor sa svima koji se mogu povezati s tim slučajem, među ostalima i s policijskim službenicima. Osim toga provedeni su i ostali izvidi po članku 177. Kaznenog zakona, koji uključuju i poligrafsko ispitivanje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook