Prethodni članak
Sljedeći članak

Na pomolu razrješenje krize u NK Zagorec

U Krapini je održana sjednica Izvršnog odbora NK Zagorec na kojoj je bio i gradonačelnik Krapine Josip Horvat. Povišenih


U Krapini je održana sjednica Izvršnog odbora NK Zagorec na kojoj je bio i gradonačelnik Krapine Josip Horvat. Povišenih tenzija nije bilo, raspravljalo se mirno i konstruktivno.


Iz izlaganja gradonačelnika Horvata vidljivo je da Krapina nema 1.000.000 kuna koliko je potrebno za nesmetano igranje Zagorca u trećoj ligi. Grad može Zagorcu maksimalno dati 350.000 kuna, a dodatnih 50.000 kuna koje se potroše za struju i vodu Pekom i Krakom neće naplatiti Zagorcu.

Uz 50.000 kuna koje će davati dosadašnji predsjednik Malarić, planira se skupiti još dodatnih 150.000 kuna od sponzora, pa bi tako budžet Zagorca bio u okviru 600.000, a prema tome bi se igrao i odgovarajući rang. S ovim sredstvima koja i nisu tako mala, teško će se moći igrati treća liga i klub će se morati orijentirati na vlastiti igrački kadar.

Jaki Zagorec potreban je Hrvatskom zagorju, ali očito je da ga Krapina ne može sama financirati. Bez pomoći cijele županije, neće biti ni jakog Zagorca, a mladi igrači će i dalje svoju sreću tražiti u zagrebačkim prvoligašima, to je neminovnost. Padne li Zagorec u četvrtu ligu, smanjit će se i broj sudaca, ali i broj delegata u ligama pod okriljem HNS-a. –Žao mi je samo što gradonačelnik ranije nije obznanio da ne može naći sredstva, jer onda sigurno ne bih osobno uložio toliko vlastitih sredstava. S ovim budžetom upitan je ostanak u trećoj ligi.

Budućem predsjedniku ostavljam klub bez dugovanja, pa će imati lakši start nego što sam ja imao-izjavio je sada već bivši predsjednik Stjepan Malarić. Izborna skupština NK Zagorec, trebala bi se održati u periodu od 17.-21. studenog ove godine, kada ćemo saznati i ime novog predsjednika, kao i nove članove Izvršnog odbora.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook