Prethodni članak
Sljedeći članak

Na području općine Lobor traju intenzivni komunalni radovi

Uređuju se makadamski putevi i rješava odvodnja


Općina Lobor intenzivno je krenula s uređenjem nerazvrstanih makadamskih puteva na svom području, među kojima su i pojedini putevi koji nisu uređivani i probijeni već desetak godina, a mještani ih koriste do svojih poljoprivrednih zemljišta - doznajemo od načelnice Ljubice Jembrih.

Tako je uređen makadamski put u Šipkima koji sada vodi sve do zaselka Kuharići, a radovi se intenzivno odvijaju i na drugim lokacijama na području općine. U planu je i zacjevljenje dva odvodna jarka odnosno rješavanje odvodnje u Vinipotoku i Markušbrijegu. U Vinipotoku će se zacijeviti jarak prema ustanovi Loborgrad gdje su učestale poplave. Na tom će se dijelu uz rješavanje odvodnje automatski i proširiti dio ceste koji je sada uzak, a iduće godine u planu je i gradnja nogostupa kako bi se korisnicima osigurao sigurniji prilaz. Rješavanje odvodnje planira se i u selu Hađari. Svi ti radovi financiraju se iz općinskog proračuna.

Od ostalih radova na infrastrukturi, aktualni su i radovi na rekonstrukciji ceste Horvati – Viški vrijedni 2, 4 milijuna kuna, koji su financirani sredstvima iz EU fondova i na sanaciji klizišta u Petrovoj Gori, koji su sufinancirani sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 210.000 kuna. Od ovog tjedna krenuli su i radovi na izgradnji parkirališta na groblju u Loboru. Za prvu fazu uređenja groblja Općina Lobor dobila je od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova 400.000 kuna. U toj prvoj fazi izradit će se potporni zid ispod mrtvačnice gdje se otvorilo i klizište te asfaltirati parkiralište pored groblja, nakon čega bi se išlo u daljnje uređenje groblja i to u nekoliko faza.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, na većini cesta u priobalju i na graničnim prijelazim...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program