Prethodni članak
Sljedeći članak

U Općoj bolnici Zabok s radom kreće novi odjel za tzv. brze zahvate

Novi odjel u zagorskoj Općoj bolnici tijekom rujna počinje s radom, a obuhvaća djelatnosti plastičnu kirurgiju, urologiju, otorinolaringologiju i oftamologiju


U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana kreće rad polivalentnog odjela koji će, prema riječima ravnatelja Tihomira Vančine, znatno unaprijediti zdravstvenu uslugu za pacijente.

– To je zapravo treći krak kirurgije koji nije imao fizički prostor od kad smo se doselili u novu zgradu bolnice. Oprema je nabavljena sredstvima EU, a prostor smo uredili sami pomoću naše tehničke službe te smo uložili između 300 i 500 tisuća kuna kroz ovu godinu – istaknuo je Vančina za Zagorski list. Objasnio je kako je riječ o polivalentnom odjelu kirurgije koji će obuhvaćati plastičnu kirurgiju, urologiju, otorinolaringologiju i oftamologiju. Uređene su dvije sale, odjel će imati i svoje krevete.

– Dakle, tamo će biti dvadesetak kreveta, ali i dnevna bolnica te dvije operacijske sale. Mi smo bili svjesni da je u pokretanje tog odjela bilo potrebno uložiti i trud i rad, ali i novčana sredstva, no smatramo da je bilo potrebno – naglasio je ravnatelj bolnice. Riječ je, kako kaže, o brzom odjelu na kojem će pacijenti obavljati zahvate uz mogućnost da istog dana idu kući. Primjerice, tamo će se obavljati jednostavniji zahvati poput operacija karpalnih tunela, odstranjivanja madeža, operacije očne mrene i sl. Taj će odjel omogućiti da se odjel kirurgije, na kojem se rješavaju mnogo teži slučajevi, rastereti, a da se na neke zahvate mnogo kraće čeka.

– Primjerice, mi imamo odlične dermatologe koji su radili u ambulantama gdje, naravno, nisu mogli operirati. To će sada moći činiti na tom odjelu - dodao je Tihomir Vančina objasnivši kako odjel već radi, no da će u punom pogonu početi s radom do kraja mjeseca kada se obave još neke provjere i testiranja. Novost je i to da bolnica kreće s uređenjem apartmana. Kako je objasnio ravnatelj, na svakom će se odjelu nastojati urediti jedan ili dva apartmana. – Neki ljudi su spremni platiti i dodatni novac za, primjerice, dodatni obrok ili da budu sami pa ćemo im nastojati osigurati i taj viši standard – zaključio je Vančina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook