Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapina uvela sustav automatske naplate parkiranja

U Krapini je započeo s radom sustav automatske naplate i kontrole parkiranja. Sustav se sastoji od osam parkirnih automa


U Krapini je započeo s radom sustav automatske naplate i kontrole parkiranja. Sustav se sastoji od osam parkirnih automata u užem gradskom području i opreme za kontrolu parkiranja.

Parkiranje se naplaćuje prema važećoj odluci Grada pa je tako jedan sat parkiranja u prvoj zoni 5 kuna uz vremensko ograničenje parkiranja od jednog sata. U drugoj zoni cijena parkiranja je 3 kune na sat uz vremensko ograničenje od 3 sata.

Za potrebe dužeg ostanka moguće je u drugoj zoni koristiti dnevnu kartu po cijeni od 15 kuna . Parkirni automati radit će 24 sata pa je i izvan vremena naplate (naplaćuje se naime od ponedjeljka do petka od 6 do 18, te subotom od 6 do 13 sati ) , moguće kupiti parkirnu kartu za slijedeći dan.

Prilikom kupnje karte svaki vozač dobiti će dodatno vrijeme parkiranja od 5 minuta . Važno je napomenuti da automati ne razmjenjuju i ne vraćaju ostatak novca nakon kupnje karte. Kupljenu kartu potrebno je već na poznat način staviti iza vjetrobranskog stakla parkiranog vozila.

Kontrola naplate provodi se po načelu povremene probe i provodit će se od 27. veljače, točnije od ponedjeljka . Za probnog roka do 27 . veljače, izdani nalozi za prekršaje bit će nevažeći.

«Znači, ukoliko se do 27 . zatekne vozač koji nije platio parkiranje ,, bit će mu izdan nalog za prekršaj ali po tom nalogu nije obvezan platiti kaznu..

Nakon tog probnog roka izdani nalazi bit će punovažeći, tako da će neplaćanje uvjetovati opominjanje i utuživanje prekršitelja. «-kažu u Krakomu.

Iz «Krakoma « također najavljuju da će se Krapina uskoro naći u krugu gradova sa suvremenim načinom naplate parkiranja, u pripremi je uvođenje naplate putem mobitela.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook