Prethodni članak
Sljedeći članak

Iduće školske godine uvodi se seksualni odgoj kao izborni predmet

Nakon što Povjerenstvo za prosudbu programa spolnog odbora završi s radom i prijedlog uputi Ministarstvu, od sljedeće šk


Nakon što Povjerenstvo za prosudbu programa spolnog odbora završi s radom i prijedlog uputi Ministarstvu, od sljedeće školske godine će se u srednje, ali i osnovne škole (od petog do osmog razreda) uvesti spolni odgoj, koji će biti izborni predmet ili integriran u ostale predmete, piše Večernji list.

Trenutno se u školama provode dva programa, TeenStar koji podržava Katolička crkva, te MEMOAIDS, koji se bavi isključivo spolno prenosivim bolestima. Zbog toga se javila potreba da stručno povjerenstvo, na čijem je čelu dr. Vladimir Gruden, Ministarstvu predloži kvalitetan program spolnog odgoja.

Prema pisanju Večernjeg lista, ubuduće će učenici osnovnih škola od petog do sedmog razreda u sklopu spolnog odgoja stjecati osnovna biologijska i psihologijska znanja, te učiti o osnovama zdravstvene kulture i higijene.

No, u Povjerenstvu se još uvijek ne mogu dogovoriti o programu za osmaše i srednjoškolce. Neki smatraju kako bi odluku o izboru između više različitih programa trebalo prepustiti učenicima i njihovim roditeljima.

Konačnu odluku o programu koji će biti upućen školama donijet će Ministarstvo, na čijim se web stranicama razvila živa rasprava o budućem programu seksualnog odgoja, a odluka bi trebala pasti nakon 1. travnja, kad će Povjerenstvo predati svoje prijedloge Ministarstvu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook