Prethodni članak
Sljedeći članak

Jednoglasno donesen proračun Općine Jesenje

Na općinskoj sjednici razgovaralo se i o budućim projektima na područje Općine

Općinsko vijeće Općine Jesenje jednoglasno je na posljednjoj sjednici usvojilo proračun za 2018. godinu. Proračun je usvojen u visini od 6 milijuna kuna, a u odnosu na prošlogodišnji, 'teži' je za 1,9 milijuna kuna. Kako kaže načelnik Općine Jesenje Andrija Ranogajec, povećanje proračuna je zbog planiranih i prijavljenih projekata.

Za komunalne usluge ove se godine planira utrošiti iznos od 890 tisuća kuna, od čega najviše, 629 tisuće, na vodoopskrbu. Za javnu rasvjetu utrošit će se 170 tisuća kuna, a za održavanje i uređenje groblja 91 tisuća. Za sanaciju modernizaciju, sanaciju i održavanje nerazvrstanih cesta planiran je iznos od 903 tisuće kuna, od čega za asfaltiranje nerazvrstanih cesta 300 tisuća kuna, tekuće i investicijsko održavanje i sanaciju klizišta 343 tisuće, dok će se preostala sredstva u iznosu od 260 tisuća kuna utrošiti za izradu projektne dokumentacije za prijavu na natječaje EU fondova.

Za programe rekreacije, kulture i religije planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 1.113.750 kuna. Najveći iznos sredstava planira se za preuređenje društvenog doma u Donjem Jesenju u turističko informativni centar u iznosu od milijun kuna, za uređenje dječjih igrališta planira se utrošiti 80 tisuća, a donacija župi Jesenje 20 tisuća kuna.Za program obrazovanja odnosno stipendije učenicima i studentima, prijevoz srednjoškolaca, sufinanciranje dječjih vrtića, osnovne škole, logoped planirana su sredstva u iznosu od 455 tisuća kuna. Za socijalne programe odnosno pomoć građanima i kućanstvima predviđen je iznos od 290 tisuća kuna, a za financiranje programa i projekata udruga 204.120 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: -dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Ostala vozila obilaze državnom cestom DC3 - "starom" cestom kroz Gorski kotar na dionici Delnice-Rijeka. -Jadranska ma...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program