Prethodni članak
Sljedeći članak

Pozitivne financijske odluke za velike investicije u Zlatar Bistrici

Vlada RH odobrila Općini Zlatar Bistrica kreditno zaduženje za gradnju dvorane, a odobrena SU i bespovratna sredstva za gradnju i opremanje reciklažnog dvorišta

Drugi dan 2016. godine donio je šok Zlatar Bistrici. Tog je dana u velikom požaru izgorjela školska sportska dvorana. Sada, dvije godine kasnije, bliži se početak gradnje nove, još ljepše i veće dvorane. Naime, Vlada RH na sjednici održanoj 21. prosinca dala je suglasnost Općini Zlatar Bistrica za zaduženje kod Zagrebačke banke d.d. u iznosu od 10 milijuna kuna, s rokom otplate kredita od 15 godina bez počeka u jednakim mjesečnim ratama, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 2,25 posto i jednokratnu naknadu za obradu zahtjeva u visinu od 0,10 posto na iznos odobrenog kredita. Ovom odlukom Vlada RH u potpunosti je podržala prijedlog financiranja ovog strateškog projekta za općinu Zlatar Bistrica.

Trodijelna dvorana

Objekt je bio podosiguran, a osiguravajuće društvo isplatilo je na račun Osnovne škole Zlatar Bistrica iznos od 6 milijuna kuna. Nakon sanacije zgarišta pristupilo se vještačenju ostataka školsko - sportske dvorane po ovlaštenim vještacima, koji su utvrdili da ostaci temelja ne zadovoljavaju građevinske standard, a i opožareni beton izgubio je svojstva. Stoga je odlučeno da će se graditi nova dvorana. Objekt je projektiran kao trodijelna školsko - sportska dvorana pravokutnog tlocrtnog oblika dimenzija 45,4 x 34,2 metra ukupne površine 1857 m2, sa 450 fiksnih sjedećih mjesta. Temeljem izrađenih projektantskih troškovnika dobivena je orjentaciona vrijednost radova na izgradnji i opremanju školsko-sportske dvorane u iznosu 19.262.447,56 kuna uključujući PDV. Planirano je da investiciju zatvore OŠ Zlatar Bistrica u iznosu 5,2 milijuna kuna, preostalim sredstvima od osiguranja, Krapinsko – zagorska županija s 4,7 milijuna kuna i Općina Zlatar Bistrica s 10 milijuna kuna. Vraćanje kreditnog zaduženja Općine planirano je na način da Općina Zlatar Bistrica podmiruje dio u iznosu od 250.000 kn godišnje, a ostatak Krapinsko - zagorska županija iz decentraliziranih sredstava. Početak gradnje planiran je u prvoj polovici 2018. godine, naveo je načelnik Zlatar Bistrica Općine Žarko Miholić.

1,7 milijuna za reciklažno dvorište

U Zlatar Bistricu stigla još jedna dobra vijest – Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odobrilo je Općini Zlatar Bistrica bespovratna sredstva za gradnju i opremanje reciklažnog dvorišta, sukladno Odluci o financiranju za projektni prijedlog ‘Gradnja i opremanje reciklažnog dvorišta u Zlatar Bistrici’. Općini je odobren iznos od 1,712.168,49 kuna, koji će biti utrošen tijekom 2018. godine. Tako bi reciklažno dvorište, smješteno u Gospodarskoj zoni, trebalo profunkcionirati već ove godine, kako je i najavljivao načelnik Žarko Miholić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: -dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Ostala vozila obilaze državnom cestom DC3 - "starom" cestom kroz Gorski kotar na dionici Delnice-Rijeka. -Jadranska ma...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program